Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Gospodarska vozila
Spremembe
6. avgust 2020
Od 1. septembra dalje bo na slovenskih avtocestah veljal nov način cestninjena vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.500 kg.
Torsus Terrastorm
29. julij 2020
Slovaški predelovalec Torsus je za evropski trg pripravil minibus, ki gre tja, kamor še ni stopila človeška noga in avtomobilska guma.
Land Rover
10. julij 2020
Dolgopričakovano gospodarsko različico novega Land Rover Defenderja Hard Top s trdo snemljivo streho so naposled razkrili.
ZDA
27. junij 2020
Kaliforija je v četrtek sprejela prelomni predpis, s katerim želijo s cest odstraniti najhujše onesnaževalce. Proizvajalci bodo morali od leta 2024 dalje trgu ponuditi znatno več brezemisijskih tovornih vozil.
16. junij 2020
Transit in Transit Custom bosta čez nekaj mesecev kupcem na voljo z novim paketom Trail in z nekaj tehničnimi nadgradnjami, da bi se tako lahko lažje spopadala z bolj zahtevnimi nalogami.
Fiat
7. junij 2020
Fiat predstavlja produkcijsko verzijo svojega komercialnega vozila v električni izvedbi. Fiat e-ducato se kupcem predstavlja eno leto po tem, ko so javnosti razkrili prvi prototip. V 39-letni zgodovini modela bo to prva električna različica.
30. april 2020
Podjetje Einride bo na Švedskem pomagalo trgovski verigi Lidl elektrificirati njihovo dobavno verigo.
Premiera: Opel Vivaro-e
28. april 2020
Nemški proizvajalec si s pomočjo koncerna PSA zelo hitro utira pot elektromobilnosti. Najnovejši izdelek je Vivaro-e.
Volkswagen
26. marec 2020
Volkswagnov Bulli, Kombi, Bus, Mikrobus, serija T – legendarnega Transporterja se je skozi deetletja prijelo število različnih vzdevkov. Kakorkoli ga že imenujemo, pa ne moremo zanikati, da gre za enega stebrov Volkswagnove skupine.
Toyota
26. marec 2020
Toyota pripravlja tovornjak, ki ga bo poganjal vodik.
17. marec 2020
Podjetje London Electric Vehicle Company (LEVC) je razkrilo ime svojega električnega kombija, ki prihaja na trg. Imenoval se bo VN5, številka pa razkriva prostornino tovornega prostora, ki bo znašala 5 m3.
Prenova: Mercedes Vito
11. marec 2020
Vita je Mercedes na trg postavil 1996 in trenutno je v obdobju prenove svoje tretje generacije, ki je na trgu že od 2014.
Nov mejnik
5. marec 2020
Volvov marketing si že po uspešni zgodbi z Jean-Claude Van Dammeom zasluži popolno petko, zdaj pa znova presenečajo.
Načrti
12. februar 2020
Gradbeni in rudarski stroji niso ravno okolju prijazni. Poganja jih dizelsko gorivo, porabijo ga pa velike količine. Zato je iskanje alternativnega goriva pomemben korak v boju s podnebnimi spremembami.
16. januar 2020
Honda in Isuzu bosta združila moči v raziskovanju uporabe vodikovih gorivnih celic za pogon težkih tovornjakov, saj želijo razširiti uporabo tehnologije brez emisij tudi na večja vozila.
6. december 2019
Za razvoj tega tovornjaka sta moči združili dve prepoznavni podjetji. Iveco in Nikola. Vsak je imel svojo nalogo. Končni produkt pa je Nikola Tre.
Cestni vlaki
24. november 2019
Tovorni promet je v Avstraliji popolnoma drugačen, kot kjerkoli drugje na svetu. Zaradi obsežnih puščavskih planot so se tovornjaki razvili v cestne vlake.
11. november 2019
Pri Peugeotu se pospešeno pripravljajo na uvedbo električarjev. Eden prvih, ki bo zapeljal na ceste bo e-Expert.
Koncepti: Hyundai HDC-6 Neptune
29. oktober 2019
Pred 6 leti je Hyundai z Nexom zakoračil v dobo gorivnih celic, včeraj pa so predstavili vlačilec na gorivne celice in hlajeno prikolico.
Izločanje prometa
12. oktober 2019
Rušenje odsluženih cestninskih postaj in izgradnja odstavnih niš, varuhom zakona že nekaj časa omogoča precej izboljšan nadzor prometa, kajti na tak način preusmerjajo promet skozi posebne nadzorne točke. V takšnih poostrenih akcijah sodelujejo tudi ekipe iz Finančne uprave in Darsa.
1 / 10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija