Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Daimler z električnim šolskim avtobusom
Podjetje Thomas Build Buses, ki je ena od Daimlerjevih ameriških podružnic, je predstavilo električni avtobus, namenjen prevozu šolske mladine.
Marko Hanželič
13. november 2017 | 7:16:09

Saf-T-Liner C2 Jouley ali samo Joulye lahko prepelje 81 učencev, z akumulatorji zmogljivosti 160 kW pa lahko z enim polnjenjem prepelje okoli 150 kilometrov, kar bržkone zadošča za potrebe mestnih in primestnih šol, za tiste na deželi pa pri TBB predlagajo namestitev dodatnih baterij. "Šolnik" je za zdaj v prototipni fazi, serijsko različico lahko v ZDA in Kanadi pričakujejo z letom 2019.

Podjetje Thomas Build Buses je sicer nastalo leta 1916 in je znano predvsem po rumenih šolskih avtobusih, ki jih pri nas poznamo predvsem iz različnih ameriških filmov in serij. S 38,7-odstotnim tržnim deležem je TBB tudi vodilni ponudnik šolskih avtobusov v Severni Ameriki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija