Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Audi RS Q8 je novi kralj Nurburgringa med terenci
Še pred uradno premiero, ki se bo zgodila v okviru salona v Los Angelesu, si je Audijev orjak nadel krono na najdaljšem dirkališču na svetu. Novi čas je 7 minut in 42 sekund, kar je debelih 7 sekund hitreje od rekorda, ki je pripadal Mercedesu GLC 63 S AMG.
Besedilo: Peter Pirkovič
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Etilometer
Da je bilo tule vse serijsko tako kot Mercedes glc in alfa stelvio pa dvomim 7 s s toliko težjim in večjim avtom ne verjamem. Niti ne vemo kateri motor je imel tale Audi pod pokrovom. Je pa res, da gre za popolnoma drugačni koncept nove q8 od stare veliko nižje težišče posledično tudi veliko bolj športen, ampak vseeno ne verjamem v toliko boljši čas od glc in stelvio razen če ima najmanj več kot 100 konjev.
7.11.2019 21:33:01
Tattoo-
@Etilometer: Če je bil kateri od navedenih vozil serijski, potem je bil to ravno Q8 RS! Od začetka tega leta Nürburgring beleži uradne čase in je zato vse tudi ustrezno nadzorovano: "In addition to timekeeping based on calibrated measuring technology, official record attempts as well as attempts to clock a lap are always supervised by a notary. In addition to timekeeping supervision, the vehicles are scrutineered with regard to their series-production state and driver, among other things."
8.11.2019 8:46:29
Etilometer
Tatoo potem pa svizec zavije čokolado jaz nemcam ne verjamem niti besede imajo največje afere v avto industriji zdaj bi jim pa tole verjel . Mogoče če so bili 100 dni gor imeli gume za dirkanje druge zavore pol stvari iz avta pobranega zaradi teze in se zdaj ne vem kateri motor so imeli notri ?????Ce pa je res pa kapo dol glede na velikost in tezo vozila.
8.11.2019 12:31:20
Tattoo-
Izmerjenim časom Mercedesa in Alfe verjameš, URADNO izmerjenemu času Audija pa ne?! Bravo...vsak dodatni komentar je odveč! #facepalm
8.11.2019 17:07:45
© Copyright 1999-2019 Avtomanija