Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Novo presenečenje
Adria Airways najema 15 ruskih letal Suhoj
Včeraj so odgovorni pri slovenskemu letalskemu prevozniku sklenili dolgoročno pogodbo za najem 15 letal Suhoj Super Jet SSJ100, za potrebe opravljanja letalskih potniških prevozov na različne destinacije širom Evrope in izven nje.
Peter Pirkovič Wikipedia in AA
27. november 2018 | 10:06:29

Adria Airways, ki ima v zadnjem času številne težave s prestavljanjem, odpovedmi in združevanji letov, je zdaj očitno našla novo rešitev za omenjene težave. 15 ruskih letal Suhoj Super Jet, kar zelo verjetno pomeni, da se bodo rešili vseh letal dosedanje flote (CRJ in Airbus).

Uradno sporočilo za javnost navaja , da  družbi JSC Sukhoi in Adria Airways podpisali pismo o nameri (LOI) za petnajst (15) letal Suhoj Superjet 100 (SSJ100). Z dobavo naj bi pričeli v začetku leta 2019, in sicer v okviru dolgoročne najemne pogodbe. Poleg tega sta obe pogodbenici podpisali Memorandum o soglasju o ustanovitvi organizacije za vzdrževanje in popravila letal SSJ100 na ljubljanskem letališču.

“V veliko zadovoljstvo nam je sodelovanje z družbo JSC "Sukhoi, družba za civilna letala”. Ta bo v celoti podpirala razvojno strategijo Adrie Airways. V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala SSJ100 in zaključili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem,» je dejal Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways. Dodal je, da bi z operacijami na SSJ100 lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih CRJ in Airbus za storitev ACMI (zakup letala s posadko).

So pa pri spletnem portalu Sierra.net opozorili na dejstvo, da z rusko družbo in njihovimi izdelki ni vse v najlepšem redu. Izpostavili so nekaj povzetkov člankov iz tujega tiska:

- Aerotime News Hub je sicer pred dnevi poročal, da je Sukhoi s strani dveh lizinških hiš prejel tožbi v vrednosti 7,7 milijonov dolarjev. Podjetji po poročanju ANH tožita Sukhoi Civil Aircraft (SCAC) na arbitražnem sodišču v Moskvi. STLC (State Transport Leasing Company) toži Sukhoi zaradi nepravočasne dobave 30 letal oz. napak na letalih, ki so jih odpravljali do štiri mesece po dobavi.

- Spletni portal Vedomosti pa je 22. novembra poročal, da imajo uporabniki letal SSJ100 velike težave z motorji SaM146, ki naj bi se nepričakovano kvarili že po 2000-4000 urah, čeprav naj bi motorji po specifikacijah proizvajalca brez večjih popravil delovali med 7500 in 8000 urami. Vedomosti poročajo, da naj bi bila velika težava tudi pomanjkanje rezervnih delov zaradi česar je tudi polovica Aeroflotove flote običajno prizemljena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Dobro, da zdaj vse manj letim. Kdaj se bodo Adriine bravure začele poznati na varnosti, je po mojem samo še vprašanje časa.
27.11.2018 10:22:25
alfafil
Hm, baje so to dobra letala, ampak, zame so vsa vprašljiva, ne maram letenja. Mater, ko se spomnim, da konc leta letim za Madrid.
27.11.2018 11:15:32
aichi
Tale avion je polizdelek, kolikor spremljam aviacijo, precej težav je z vsem, od motorjev, podvozja, elektronike.-..
27.11.2018 11:26:00
marcipan
Brat je pilot pri Adrii in baje vsi piloti opozarjajo na pomanjkljivo vzdrževanje, zato mi je predlagal, naj se Adrie izogibam. Suhoj naj bi sicer bili kar ok, a je tako, kot je opisano v članku glede rezervnih delov, tako da se bodo odpovedi nadaljevale. Na žalost mi karte išče firma in to tudi glede na ceno, sem pa vesel, ko je let odpovedan ali prestavljen, ker potem letim z Austrianom ali Lufthanso.
27.11.2018 13:08:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija