Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

S1000 R je lažji in zmogljivejši

Prenova

Prenova - S1000 R je lažji in zmogljivejši
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.11.2020 12:07:00

Motoristični oddelek Bavarcev je opozoril nase s korenito prenovo njihovega streetfighterja. V prvi vrsti poudarek namenjajo izgubi kilogramov in novemu pogonskemu agregatu.

Peter Pirkovič BMW

Prvič se je S1000 R predstavil leta 2014, tri leta kasneje so mu pripravili prvi nadgradnjo, zdaj pa je čas, da ta motocikel dobi nov zagon. Ne skrivajo, da so veliko rešitev povzeli po športniku S1000 RR. S prenovo so začeli že pri aluminijastem okvirju, ki je lažji in nekoliko ožji, kar se najbolj opazi v predelu kolen, pri čemer izpostavljajo boljšo vozniško pozicijo. Čeprav ima enako moč kot predhodnik (121 kW), je štirivaljni pogonski agregat prenovljen in z uporabo novih materialov za 5 kilogramov lažji. Njegova največja odlika se bo izkazala v srednjem območju delovanja, kjer so dodatno podaljšali zadnje tri prestave. S tem so pripomogli k nižji porabi in manj hrupa. Kot dodatna oprema je tudi pri temu motociklu na voljo Akrapovičev izpuh, v paketu M pa niso pozabili uvrstiti niti kovana platišča in nekaj drugih dodatkov. To mu omogoča, da je skupna teža s tekočinami vred nižja od 200 kg.   

Voznik ima možnost izbire treh programov vožnje (dežni, cestni in dinamični), poleg tega pa je v tem motociklu prvič vgrajen sistem za nadzor navora pri zniževanju hitrosti s pomočjo agregat, da ne bi prišlo do blokade pogonskega kolesa. Pri pospeševanju velja omeniti, da so Nemci dodatno predelali še serijski sistem DCT (nadzor oprijema pogonskega kolesa), po vzoru dirkalnika WSBK, ki zdaj omogoča še več stabilnosti in hkrati zabave pri pospeševanju. 

BMW-jevi razvojniki so poskrbeli za nekaj oblikovnih sprememb na zunanjosti, vsa svetlobna telesa so opremili s tehnologijo LED, medtem ko 6,5-palčni TFT zaslon voznika obvešča o vseh potovalnih informacijah. Preko tega zaslona bo mogoče izbirati tudi programe vožnje in upravljati vse ostale sisteme. Cena v Nemčiji je postavljena na 14.368€, v prodajne salone pa zapelje (tudi pri nas) maja prihodnje leto.

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija