Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Kitajska
Kitajski post-koronoski feniks Polestar 2 prihaja v Evropo
Kitajska okreva po pandemiji in gospodarskem zlomu. Podjetja in posamezniki se vračajo v svojo običajno rutino, nekateri pa so celo naredili že koral naprej. Eden teh je Polestar, ki je pravkar zagnal proizvodnjo svojega novega modela, kar daje upanje tudi ostalim, ne le na Kitajskem, pač pa po vsem svetu.
Urša Prosenjak
25. marec 2020 | 7:55:00

V tem tednu se začenja proizvodnja novega Polestar 2 electric fastback, ki je bil prvič predstavljen v začetku leta 2019. Iz tovarne v kitajskem mestu Luqiao bodo še to poletje vozila dostavili v Evropo, na Kitajsko in Severno Ameriko.

Thomas Ingenlath, direktor podjetja Polestar je opozoril, da se svet sooča z izzivom, kakršnega še ni bilo. »Proizvodnjo začenamo v teh izrednih razmerah, pri čemer v ospredje postavljamo zdravje in varnost naših ljudi. To je velik dosežek in posledica izjemnih naporov osebja v podjetju in ekipe, ki zagotavlja dobavo zalog. Celotno ekipo nadvse cenim in jo spoštujem.«

Kot resen konkurent Teslinega Modela 3 je Polestar 2 prve generacije opremljen z 78 kWh baterijo, ki omogoča 470 km dosega, in električnim motorjem z močjo  414 konjev. Po prvem letu pričakujemo še več sprememb.

Polestar 2 bo za začetek na voljo na desetih tržiščih, nam najbližje v Nemčiji, kjer bo zanj treba odšteti od 58.800 € dalje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Od 58.800 eur dalje. Potrebno je poudariti, da kaj dosti več za dodajat ni, kar se mi zdi prav, ne da dodatna oprema nanese še enkrat toliko. Konfigurator https://www.polestar.com/us/polestar-2/
25.3.2020 10:16:02
911
Super novica, proizvodnja mora začeti laufat nazaj. Sem prebral na enem portalu da je več kot 90% trgovcev z avtomobili na Kitajskem odprlo vrata. Ni mi pa jasno od kje avtorju članka podatek da se je Kitajsko gospodarstvo zlomilo? Kitajski indeks se je v pol leta skrčil za 13% to je pa to in niti blizu ni to zlomu gospodarstva, ker če Kitajsko gospodarsko pade pade cel svet.
25.3.2020 19:33:27
klemens
911 tovarne že lahko laufajo, tudi trgovci so lahko odprti, ljudje si morajo tudi upati kupovati, v vsak krizi ljudje odlašajo z nakupom ne nujnih stvari. Mislim, da bo nakupovalni krč še nekaj časa trajal, sploh dokler ni jasno ali se bo naslednjo zimo vse skupaj ponovilo.
26.3.2020 11:19:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija