Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Biden bo zvezno floto zamenjal z električarji
elektro   |   ZDA
Biden bo zvezno floto zamenjal z električarji
Biden je manj kot teden dni po nastopu službe predsednika ZDA spisal številne odloke, med njimi tudi »Made in America.«
Artur Švarc
26. januar 2021 | 9:20:00

Ta vključuje zavezo, da bodo Američani kupovali več domačih izdelkov na zvezni ravni, kar ni nepomembno niti za domačo avtomobilsko industrijo. Z napovedanim prehodom zvezne flote na električna vozila naj bi ustvarili do enega milijona delovnih mest.

»Zvezna vlada ima ogromno floto vozil, ki jih bomo zamenjali s čistimi, električnimi vozili, ki jih bodo izdelovali Američani v Ameriki, ustvarili bomo milijon delovnih mest in čisto energijo in vozila, ki bodo imela nične emisije,« je za novinarje povedal novopečeni predsednik.

»Skupno bo to največja mobilizacija javnih naročil v proizvodnjo in razvoj po drugi svetovni vojni.«

Prejšnji kriterij do novega odloka je predvideval, da mora biti polovica flote izdelane v ZDA.

Biden je prav tako pozval k investicijam v čisto energijo, biotehnologijo, AI in razvoj baterij. ZDA so se prejšnji teden vrnile tudi k Pariškemu sporazumu o zmanjševanju emisij.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Zanimivo, nisem si mislil, da je stari Biden tako zagret za čistejše prevažanje, ampak pohvalno vizionarsko razmišljanje in ukrepanje.
26.1.2021 23:28:03
roberto
A imajo vsi znanci taprave delnice (Tesla, Apple, ...)? Sicer pa je jasno, da ravno taki odloki bodo najbolj pospešili elektrifikacijo. S tem pridejo količine in kmalu nato tudi nižje cene.
27.1.2021 7:06:40
shark911
Slučajno,pa to https://www.foxbusiness.com/markets/tesla-stock-pelosi-bet-biden-administration?fbclid=IwAR31wC3yHwmjHIGXi5BB4zgfT1TWK_EWTdzcK6quuywM8PYj3VX-gZaDODw
27.1.2021 7:28:15
macek
Koja budala.
27.1.2021 7:30:44
matt0
Ah, človek je izgubljen v času in prostoru, upam, da mu ne podtaknejo preveč bedarij za podpisat. Ta sicer ni slaba - če forsiraš Made in USA, zakaj ne bi ob tem forsiral še Tesle.
27.1.2021 11:16:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija