Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Polnilnice na uličnih svetilkah
elektro   |   Infrastruktura
Polnilnice na uličnih svetilkah
Število električnih avtomobilov se veča, v prihodnosti pa bo rast še hitrejša. Polnilna infrastruktura je na drugi strani omejena in njena širitev predstavlja precejšen izziv.
Urša Prosenjak
3. september 2021 | 0:29:00

Eno izmed rešitev je pripravilo podjetje Ubitricity, ki je v lastni naftnega giganta Shell. Ker v mestih kar 60 odstotkov voznikov električnih avtomobilov nima lastnega zasebnega parkirišča, so odvisni od javne mreže polnilnic. Ubitricity namerava slednjo razširiti z namestitvijo polnilnic na kandelabre javne razsvetljave. V Veliki Britaniji jih je doslej že več kot 2.700, zdaj pa jih nameščajo tudi v Nemčiji.

Ta vrsta polnilnic bo sicer imela omejitev – vozilo se bo na njej lahko polnilo le do 60 minut, prav tako pa moč polnjenja ne bo pretirana, znašala bo le 5,8 kW, kar pa bo vseeno dovolj za prvo silo, če bomo ostali s skoraj prazno baterijo ujeti razmeroma daleč od polnilnice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Se pravi bo nakdo lahko eno uro čakal,da se mu baterija napolni za cca. 30 km dosega...vrhunsko Sicer so pa te polnilnice v kandelabrih dobra ideja,ampak samo,če lahko avto tam polniš čez noč,ne pa da ga moraš na vsako uro umikat...le kdo se bo s tem ukvarjal?
3.9.2021 10:44:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija