Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nepričakovana ovira za elektrifikacijo
elektro   |   Nikelj
Nepričakovana ovira za elektrifikacijo
Čez nekaj let lahko pričakujemo deja vu krize s polprevodniki, toda tokrat bodo žrtve električni avtomobili.
Urša Prosenjak
14. oktober 2021 | 0:43:00

Električna revolucija se zdi neizbežna, toda pot do popolne elektrifikacije ne bo tako gladka, kot bi pričakovali. Poleg že znanih ovir infrastrukture in mentalitete se obetajo še težave z dobavo določene surovine.

 Proizvodnja električnih avtomobilov bi se lahko že čez nekaj let soočila s podobno krizo, ki jo zdaj doživlja celotna avtomobilska industrija zaradi polprevodnikov. Zgoditi se utegne pomanjkanje niklja, ki je ena ključnih surovin v proizvodnji skoraj vseh električnih vozil.

Po mnenju raziskovalne skupine Rystad Energy se trenutno globalno povpraševanje po surovih zlitinah niklja giblje okoli 2,5 milijona ton na leto. Ker je potreba po električnih pogonih vse večja, se lahko v naslednjih dveh do petih letih poveča za kar tretjino.

Povečanje povpraševanja z 2,5 na 3,4 milijona ton niklja do leta 2024 bi se nevarno približalo največji možni svetovni letni dobavi. V tem primeru je lahko končni rezultat globalno pomanjkanje električnih vozil.

 Medtem je večina držav Evropske unije in številne ključne države ZDA že napovedalo prepoved prodaje novih avtomobilov z motorji z notranjim izgorevanjem z letom 2035, kar bo močno obremenilo dobavno verigo materialov za baterije, ki na to ni pripravljena. Večji proizvajalci električnih vozil že načrtujejo razvoj baterij brez niklja, kar bi rešilo težavo pomanjkanja te surovine. Če jim to ne bo uspelo, bo električna revolucija že čez nekaj let doživela zastoj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Tole bo še pestro...zaenkrat glaven problem vidim v teh nesmiselnih zakonskih omejitvah,ki jih napoveduje vedno več držav...zakaj preprosto na pustijo,da trg naredi svoje? Naj se firme same "potolčejo" med sabo za kupce,oni naj pa izberejo,kaj želijo kupovati...
14.10.2021 13:14:49
skrivo
Zato so Kitajci že en korak naprej in forsirajo LiFePO4 katode, kjer ni ne niklja in ne kobalta. Tesle 3 iz Kitajske so že opremljene s temi baterijami, ki jih pomanjkanje surovin ne bo prizadelo, saj je litija itak samo za vzorec, ostalo je pa železo, baker, malo grafita in aluminij. Slabost teh baterij je nižja kapaciteta, prednost pa NEGORLJIVOST in obilje surovin.
15.10.2021 0:08:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija