Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Za več kot polovico bo naslednji avto električen

Raziskava

Raziskava - Za več kot polovico bo naslednji avto električen
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
8.6.2022 17:38:00

Vozniki so se sprijaznili s skorajšnjim prehodom na elektriko. Tako vsaj kažejo rezultati obsežne raziskave.

Urša Prosenjak

Velika raziskava EY Mobility , ki je bila izvedena na 13.000 voznikih v 18 državah po vsem svetu, je razkrila presenetljiv izid. Prvič je več kot polovica anketirancev (52 odstotkov), ki nameravajo v kratkem kupiti avto, izjavila, da se namerava odločiti za popolnoma električno, priključno hibridno ali hibridno vozilo.

Med njimi prednjačijo Italijani, kar je glede na njihovo tesno povezanostjo z visokozmogljivimi supešportniki nekoliko nepričakovano. Kar 73 italijanskih voznikov je pripravljenih na prehod na električni pogon, sledijo jim Kitajci z 69 odstotki in vozniki v Južni Koreji s 63 odstotki.

Najmanj naklonjeni so elektriki Američani, kjer načrtuje nakup elektrificiranega avta le 29 odstotkov kupcev, le malo več pa je Avstralcev, ki bi se za elektriko odločili v 38 odstotkih.

Zanimiv je tudi odziv sodelujočih v raziskavi na enega najbolj perečih minusov električnega avta. Tokrat ne namigujemo na doseg in polnjenje, pač pa na ceno. Zdi se, da so se kupci sprijaznili ne le s tem, da bomo prej ali slej vozili le še elektriko, pač pa tudi s tem, da bomo za električna vozila plačali več. Na to je pripravljenih 88 odstotkov vprašanih.

»Rezultati pomenijo prelomnico na svetovnem avtomobilskem trgu. Prvič, odkar zbiramo te podatke, je več kot 50 odstotkov potrošnikov po vsem svetu izjavilo, da si želijo elektrificirano vozilo,« je raziskavo komentiral Randy Miller iz EY Mobility.

Nedvomno je pri novem trendu pomembno vlogo odigralo svetovno zvišanje cen goriv, ​​a kot poudarjajo avtorji raziskave, je tudi skrb za okolje za mnoge kupce odločilen dejavnik.

Trg je kot kaže pripravljen. Žogica je zdaj na strani proizvajalcev, ki bodo morali dohiteti povpraševanje. To pa je že druga zgodba.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil 8.6.2022 22:30:13
Pomembno vlogo ima politika oblikovanja cen, predpisov in omejena ponudba proizvajalcev, ne pa skrb za okolje.
skrivo 8.6.2022 22:51:07
Zanimiv rezultat. To pomeni, da boš na električarja čakal še več časa. Proizvajalci in celotna dobavna veriga rabita čas; čez noč ne gre, elektrifikacija prometa je proces.... to trobim že ves čas. V SLO je pa skrb za okolje na zadnjem mestu za veliko večino voznikov, saj ni take kupne moči kot kje drugje.
rovokopac 9.6.2022 11:54:43
Se ravno danes jezim. Na zelo pomembnem delu so šli uničit 20 parkirnih mest, da so naredili električne. Seveda sedaj ne dobiš nikjer za parkirat, tistih 20 je pa večino časa praznih.
kimikaze 9.6.2022 16:57:43
Kakšno povpraševanje neki. Prisiljeni. Ne vem če je že bila kdaj v zgodovini kakšna nova iznajdba ali odkritje(v tem primeru niti to ni saj samo prepakirano prodajajo nekaj že davno odkritega) tako forsirano na ljudi, v fazi, ki mu v najboljšem primeru lahko rečemo polizdelek. V preteklosti so nova odkritja lepo sledila povečevanju povpraševanja, s tem ko je rastla infrastruktura, ko so bili pogoji. In ni bilo treba nikogar forsirati. Ta nova elektrifikacija je tako slabo izvedena, da bo treba ljudi prisiliti v uporabo, saj običajnemu človeku nudi samo poslabšanje na vseh ravneh, ki so pomembne, pa še edini adut, bo propadel, saj na koncu ne bo prav nič manj onesnaženja. Kako človeka, ki si že sedaj komaj privošči generacijo z notranjim izgorevanjem, prepričati, da za x2 ceno, polovico kilometrine, nenehnim polnjenjem, vsemi prihajajočimi problemi z infrastrukturo in delovanjem, dragimi servisi, da je to dobra naložba? Ne gre, lahko pa ga prisiliš in točno to sedaj delajo. V trenutku, ko bomo popolnoma neodgovorno,(brez vizije, kako bi se ta tehnologija morala plasirala med ljudi, če bi zares hoteli dobro sebi in naravi)odvrgli "poceni" vozni park in sprejeli elektrifikacijo v obliki ki jo nad nas sedaj forsirajo ti gospodje, bo naša vožnja srednjeročno vsaj za 100% dražja, kar seveda pomeni da bo tudi vse ostalo dražje.
skrivo 9.6.2022 20:01:30
kamikaze: tudi če nočeš verjeti, je povpraševanje po EV-ji trenutno nekajkrat preveliko, da bi se sploh dalo do EVja hitro pridet. Jasno, sedaj kupujejo ljudje s hišami na katerih je solarna elektrarna, ker se bodo poleg poceni greli (toplotna v hiši) pač še poceni vozili. In to je noro mamljivo, ni tu nobene sentimentalnosti, samo ekonomska logika.
kimikaze 12.6.2022 12:35:18
Povpraševanje je veliko med premožnimi, a ti še menda ne predstavljajo večinskega dela prebivalstva. Povprečni Joe, ki si je tudi pred krizo komaj privoščil vozilo menda ravno ne povprašuje po dvakrat dražjem avtomobilu z do 3 krat manjšim dosegom. Se pa strinjam da bi tako kot si napisal potem naprej moralo tudi biti. Adaptacijo naj plačujejo najpremožnejši ki si to lahko tudi privoščijo, naj oni kreditirajo infrastrukturo in skrbijo za to, da bo cena s časom padala. Tako kot delajo sedaj da direktno brez razmisleka bremenijo tudi najrevnejši sloj pač ni prebavljivo.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija