Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Baterije
VW si je zagotovil oskrbo z litijem
Koncern Volkswagen in kitajska družba Ganfeng Lithium Co., Ltd. sta podpisala pismo o dobri nameri za dolgoročno dobavo litija za baterijske celice.
Uredništvo
9. april 2019 | 15:36:41

Čedalje hitrejša elektrifikacija vozil v celotni avtomobilski panogi bo močno vplivala na globalne trge surovin. Študije kažejo, da se bodo svetovne potrebe po litiju v naslednjih letih več kot podvojile. Skupno pismo o dobri nameri z Ganfengom pomeni za koncern Volkswagen velik prispevek k zanesljivosti oskrbe.

Michael Bäcker, vodja nabave za področje električne mobilnosti v Volkswagnu AG, je pojasnil: "To strateško sodelovanje z Ganfengom je rezultat intenzivnih analiz trgov, ki jih je opravila skupina za e‑surovine v koncernu Volkswagen. Ta specializirana ekipa se osredotoča na načrtno vzpostavljanje odnosov s podjetji iz industrije surovin. Volkswagen si skupaj s posebej izbranimi strateškimi partnerji prizadeva za sinergije vzdolž verige ustvarjanja dodane vrednosti visokonapetostnih baterij. Poleg zagotavljanja kapacitet po konkurenčnih cenah je za koncern še posebej v ospredju področje trajnosti."

Volkswagen in Ganfeng sta v dogovor poleg oskrbe z litijem vključila tudi skupna prizadevanja na področju tematik prihodnosti, kot so recikliranje baterij in trdne baterije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Nič nimajo, če kitajska vlada vmes prepove izvoz baterijskih celic, se lahko švabi slikajo... tovarna baterij ti nič ne pomaga, če nimaš kaj noter zložit!
9.4.2019 22:51:57
2fast4y
Po domače povedano, Kitajci in Rusi držijo vse za jajca...surovine so po večini tam!
10.4.2019 8:14:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija