Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Sebastian Vettel podpira omejitev hitrosti na nemški avtocesti
promet   |   Nemčija
Sebastian Vettel podpira omejitev hitrosti na nemški avtocesti
Nemško avtocestno omrežje brez omejitve hitrosti velja za Meko cestnih dirkačev, vendar vse bolj izgublja podporo voznikov. Januarja je morebitno omejitev hitrosti podprl nemški avtomobilski klub ADAC, zdaj pa se je enakomislečim pridružil še štirikratni svetovni prvak Formule 1 Sebastian Vettel.
Urša Prosenjak
10. oktober 2021 | 0:28:00

Dirkač ekipe Aston Martin zagovarja omejitev hitrosti na nemški avtocesti, kar bi izboljšalo prometno varnost in zmanjšalo vpliv prometa na okolje.

»Ne moremo se ozirati le na osebne želje. Gledati moramo širšo sliko. Omejitev hitrosti bi prihranila skoraj dva milijona ton emisij CO2,« pojasnjuje Vettel. »Mnoge nesreče v Nemčiji se zgodijo le zato, ker nimamo omejitev hitrosti. Če z omejitvijo rešimo eno samo življenje, je to zadosten razlog, da jo uvedemo.«

Precej odsekov nemške avtoceste že ima omejitve hitrosti, tam, kjer hitrost ni omejena, pa je pogosto promet pregost, da bi se lahko dosegalo višje hitrosti. Za nameček večina varčnih Nemcev niti ni naklonjena pretirano hitri vožnji, ki pomeni tudi občutno višjo porabo goriva. Opustitev svobode voziti neomejeno hitro tako ne bi prizadela večjega števila državljanov, ki so tako ali tako navajeni voziti po omejitvah v tujini.

»Ne zdi se mi, da bi bila moja svoboda nenadoma okrnjena, ko potujem v druge države, kot so na primer Turčija, ZDA ali Velika Britanija,« nadaljuje Vettel. »Ne gre za vprašanje svobode, pač pa za vprašanje navade. Prej ali slej bo uvedena omejitev hitrosti, pa naj bo to zdaj ali pa čez nekaj let. S tem nimam nobenih težav. Vsakdo, ki rad vozi hitro, želi to početi tam, kjer je varno. V tem primeru je to dirkališče. Tam lahko preizkušaš svoje sposobnosti brez ogrožanja drugih.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Prav dosti takšna omejitev ne bi prinesla, ker je v Nemčiji že danes komaj kakšen kos avtoceste brez omejitve. Prav tako bodo zaradi nesorazmerne porabe energije pri višjih hitrostih omejene tudi končne hitrosti EV. Je pa po drugi strani res, da je danes po nemških avtocestah zaradi precejšnjih razlik v hitrostih posameznih vozil zelo neprijetno voziti in je vse skupaj veliko bolj stresno kot v Franciji ali Avstriji. Tu bi omejitev morda imela pozitiven učinek.
10.10.2021 7:45:59
mercedes benz
Izjemno primitivno od Kumare. Živi od ustvarjanja Co2, zdaj pa bi omejil hitrost. Po tej logiki najbolje da ukinemo tudi demokracijo in svobodno gibanje, pa se nikomur ne bo nič zgodilo, pa še manj izpustov bo. Vettel, če ti kaj ne paše, se preseli na Kitajsko! Kdor nima rad visoke hitrosti naj vozi 120, kdor lahko in hoče pa naj vozi hitreje, še posebej na Autobahnu.
10.10.2021 7:54:26
DarkoLazic1998
Demokarcija lepo spisati referendum in bo ljudstvo povedalo če hočejo omejitev ali ne...
10.10.2021 14:03:46
alfafil
Podpiram.
10.10.2021 23:12:58
spartan
Bomo videli, kaj bo iz tega vsega nastalo.
10.10.2021 23:47:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija