Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Namesto semaforja kar po pločniku

Saj ni res pa je

Saj ni res pa je - Namesto semaforja kar po pločniku
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.6.2022 11:30:00

Del na cesti je veliko, enopasovne ureditve prometa s semaforjem so zato nujno zlo - dokler se nekdo ne spomni nekaj zelo neumnega in mu ostali sledijo.

Artur Švarc

Dravograd, danes dopoldne. Dela na glavni cesti Dravograd - Maribor v dolžini 500 metrov. Promet je izmenično urejen s semaforjem. Stalna praksa je, da ko je zelene konec, še cel kup ljudi rine v rdečo in potem pride do slučaja, da nasprotna stran niti ne pride na vrsto. Ampak potem sledi še nova pogruntavščina. Zakaj bi čakal, če lahko pelješ kar po pločniku - nastala je "angleška" situacija, ekstremno nevarna in do zdaj še nevideno neumna. Po tem istem pločniku so se ali se še bodo vračali otroci iz šole, ki imajo danes zadnji dan pouka. Kaosu je menda kmalu zatem naredila konec lokalna policija, za katero močno upamo, da je spisala mastne kazni za vse bedake, ki se vozijo po pločniku in ogrožajo ostale udeležence v prometu. So pa fantje v modrem poskrbeli tudi za dosledno izvajanje izmeničnega prometa, kar je pravzaprav žalostno, da je na to sploh treba opozarjati ali sankcionirati!!! 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens 24.6.2022 13:28:37
Vsi ljudje hitijo....sem menil, da je to samo v Ljubljani.
matt0 24.6.2022 22:34:16
Ahh, koroška tudi ko misliš, da ne more, vedno najde način, da preseneti Če ne z bizarnimi deli na cesti (ki nikoli ne trajajo manj kot 1 leto, ne glede na dolžino od 100m, do 2km), pa s kolesarskimi potmi, ki so širše od ceste, na kateri se vozi 1001 tovornjak in vozilo na nujni vožnji. Lepo je, čisto svoj svet
jjs 25.6.2022 19:02:43
V Domžalah so promet ob delovišču nalašč speljali po pločniku in rešitev v glavnem kar deluje - z izjemo par prevdnih voznikov, ki si ne upajo na pločnik in raje tvegajo čelni trk (resda precej počasen)
aichI 25.6.2022 19:06:42
ja lej, eno je če to spelješ, drugo pa je, če se nekdo odloči samovoljno in potem sledi cela čreda ovc butastih za njim
© Copyright 1999-2021 Avtomanija