Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Rumeni baloni bodo pospremili prvošolčke na prvi šolski dan
Vsako leto, prvi šolski dan pomeni skrb za naše najmlajše. Ti hkrati postanejo del prometnega sistema, zato velja za te še toliko bolj poskrbeti in jim prometno dogajanje predstaviti na pravi način.
Uredništvo
30. avgust 2019 | 6:55:44

Da bodo šli prvošolčki varno v šolo, jim bodo poleg rumenih rutic letos pomagali še rumeni biorazgradljivi baloni, ki bodo pripomogli k boljši vidnosti otrok, vozniki pa bodo nanje bolj pozorni. Agencija za varnost prometa bo skupaj s partnerji med prvošolčke tako razdelila 20.840 rumenih biorazgradljivih balonov, po enega za vsakega prvošolčka v Sloveniji.

Otroci spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, saj so manjši in v prometu slabše vidni, prav tako pa težko predvidijo nevarne situacije. Vozila kasneje opazijo in ne znajo dobro presoditi njihove oddaljenosti ter hitrosti, prav tako težje določijo smer, iz katere prihaja zvok vozila. Njihovo ravnanje usmerjajo predvsem radovednost, čustva in dogajanje okoli njih, manj pa razum, zato morajo biti vozniki nanje vselej pozorni in jim vedno prepustiti prednost na prehodih za pešce. 

Agencija za varnost prometa želi poskrbeti za še boljšo vidnost otrok na cesti in njihovo večjo varnost, zato je za letošnji prvi šolski dan poskrbela za prav posebno akcijo s sloganom Varno V Šolo, katere osrednji simbol so rumeni baloni, ki bodo voznike opozarjali na prisotnost otrok na cesti. Poleg balonov, bodo ti prejeli še knjižico Prvi koraki v svetu prometa z napotki staršem in skrbnikom glede varne udeležbe najmlajših v prometu ter letak Šolska pot. V sodelovanju z zavarovalnicami Agencija prvošolčkom zagotavlja tudi rumene rutice. 

Kaj svetujejo staršem?

Odgovorni pri AVP pravijo, da so za najmlajše vzor starši, zato svetujejo, da starši skupaj z otrokom prehodijo šolsko pot še pred začetkom šolskega leta, nato pa otroka vsak dan spremljajo na poti do šole in nazaj ter ob tem utrjujejo znanje o varnem vedenju v prometu. 

»Bodite vedno zgled otrokom, vozite in se v prometu vselej obnašajte odgovorno. Stopimo skupaj in naredimo več za večjo varnost otrok na cesti. Opremite svojega otroka z rumenim biorazgradljivim balonom, saj bo tako še bolj viden. Prav tako z objavo rumenega balona, simbola večje varnosti otrok na cesti, na družbenih omrežjih pomagajte širiti sporočilo o rumenem balonu in ozaveščati o otrocih na cesti. Bodite pozorni in pripravljeni, ne le na prvi šolski dan, temveč prav vse dni v letu!« 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija