Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Alkohol
Policija ustavila pijano 15-letno kolesarko
Zadnji počitniški dan je 15-letnica iz okolice Ptuja izkoristila na povsem zgrešen način, ki je spravil njo in starše v težave, zgodba pa bi se lahko končala tudi tragično.
Urša Prosenjak
2. september 2019 | 18:20:27

Policista  PP  Ptuj  sta  v zgodnjih nedeljskih urah, ob 2.30, v Spodnji Hajdini ustavila 15-letno  kolesarko iz okolice Ptuja. Deklica je ponoči vozila kolo  brez  luči,  med  vožnjo  s  kolesom  pa tudi ni uporabljala zaščitne kolesarske čelade. To pa še ni bilo najhuje. Policista sta opazila, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zato sta pri njej opravila preizkus z  elektronskim indikatorjem alkohola. Ta je pokazal vrednost 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Policista sta vinjeni najstnici prepovedala nadaljno vožnjo, saj je s tem ogrožala tako sebe, kot tudi druge, o njenem neslavnem podvigu pa sta obvestila njene starše. Zoper 15-letnico so podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Zgodba pa s tem še ni zaključena. Ker je bil alkoholizirano dekle mladoletno, poleg tega pa je bilo ponoči zunaj brez spremstva odrasle osebe, so v težavah tudi njeni starši. Policisti  PP  Ptuj  namreč izvajajo tudi dejanja v predkazenskem postopku,  saj  starše  sumijo  storitve  kaznivega  dejanja  "zanemarjanje mladoletne osebe" po prvem odstavku 192. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Hi hi
2.9.2019 22:26:09
spartan
Kako bi bilo se za nas v casu Yuge....z mopedi, neizpravnimi seveda. Kaksna celada, kaj je to? Nacukani in to. Starsi? A se salite, takrat smo bili ze kar samostojni, ne pa danes ko se 30-letniki cukajo mamo za rokav. Eh jej, kam smo prisli v nasi Sloveniji.
2.9.2019 22:28:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija