Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Poučno
Kako pravilno v krožišče in iz njega
Policisti iz PU Kranj so se sestavili zelo uporaben in zanimiv video, kjer natančno pokažejo, kako se pravilno razvrščati v novem krožišču Primskovo.
Uredništvo
9. september 2019 | 11:38:39
Posted by policijaKR
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Pa sej, a to ni jasno?
9.9.2019 12:33:01
Msport2
Nikoli ni preveč informirati, bolj mi je še vedno fascinantno, da raja, ki se rada kur* z plehom, ne daje blinkerov pri izvozu. Pred leti ste tu objavili članek, da so v Nemčiji naredili znan. razisk., da je to pogojeno z stopnjo inteligence.... Tega ne morem pozabiti. Zaključek je tako na dlani, koliko so vredni vozniki v glavi, namreč.
9.9.2019 13:09:39
klemens
Msport2 tole z dajanjem smerokazov se popolnoma strinjam, večina sploh ne ve za kaj jih ima, posledično je pa pretočnost krožišč slabša, saj ne veš kam bo pobezljani voznik zapeljal. Če bi policija samo 3x, vsak mesec po en teden imela akcijo in kaznovala te, ki smerokaza ne uporabljajo ob izvozu iz krožišča, bi bilo po moje stanje veliko boljše.
9.9.2019 13:51:57
GTI
Zanimivo, da se, v tem krožišču ne moreš zapeljati nazaj proti Šk. Loki, če si od tam prišel.
9.9.2019 15:25:40
klemens
GTI, pa saj je normalno da gremo naprej, zakaj bi obračal nazaj, če si tam že bil
9.9.2019 16:11:27
aichi
Ja, sam je to krožišče tudi pravilno zasnovano!
9.9.2019 16:16:04
xrenaultx
In zakaj se tukaj nebi mogel vrniti nazaj od koder si prišel. V Mariboru je identično krožišče, pa lahko brez problema zapelješ na notranji pas, če to želiš.
9.9.2019 17:39:38
kimikaze
Po izkušnjah sodeč, bo to kar preizkušnja za starejše in za tiste kateri se trikrat pokakajo preden gredo na cesto Kar se tiče nasplošno krožišč po sloveniji je pa kar nekaj takih, da se v bistvu pelješ samo skozi skoraj naravnost ali pa moraš močno zavijati, ker je premer krožišča enostavno premajhen in s tem kot zavijanja enostavno prevelik. Ker so taka krožišča popolnoma neprimerna, dajanje smerokazov nekako kar izgubi smisel. Namreč v prvem primeru se vozniki v krožišče in iz krožišča pripeljejo z takšno hitrostjo, da četudi dajo smerokaz, so ponavadi že na izhodu preden blinker drugič blinkne in bi se lahko tisti ki pripelje vanj prepričal v namero tistega ki zapušča krožišče. V takšnih krožiščih so vsaj v enem delu krožišča hitrosti enostavno prevelike in ljudje ki zapeljejo vanj raje počakajo. Potem pa imamo ta mini krožišča kjer je spet podobna situacija z smerokazi. Tukaj so hitrosti sicer nižje a je razdalja med vhodom in izhodom tako kratka, da je morda samo sekunda vožnje razlike med točko kjer lahko avtomobil zapusti krožišče ali pa doseže že naslednji izvoz in znova tisti ki se pripeljejo v krožišče raje počakajo, kjub temu da je bil dan smerokaz s strani tistega ki krožišče zapušča. Tretja cvetka so pa mala križišca s celo dvema pasovoma. Kako se bodo ljudje ob prometnih konicah pravilno razvrščali na notranji pas, če to ne dovoljuje ne čas in ne prostor? Takšnih in podobnih popolnoma neprimernih krožišč ki so tam samo zato, ker je bila to najcenejša rešitev imamo pri nas kar nekaj. Ne moreš ti na 15 kvadratih postavljat krožišča. Krožišče mora jasno imeti dovolj poti(mora biti dovolj veliko in razdalje med vhodi in izhodi dovolj velike), da ima šlovek čas da se ravna po prometnih predpisih. Ali pa če je majhno da je pač v stilu zgornjega, da ko enkrat zapelješ vanjga, da te vodi samo do te ali te možnosti in v njem ne zamenjuješ več pasov. Razvrščanje v takšnih krožiščih se dogaja preden zapeljemo vanjga in to je tudi cilj da se prepreči razvrščanje v samem krožišču in s tem možnosti za trke, kot se dogajajo v standardnih dvopasovnih krožiščih. Vse ostalo je solata.
9.9.2019 19:22:33
rovokopac
Še vedno pa nihče, ni razmislil o tem, da je v smeri KR takoj križišče s semaforjem. Nekaj metrov več pa tudi v smeri Loke. Mislijo, da so s tem turbotom rešili problem zastojev. A res? Potem sanje o 4-pasovnici proti Šenčurju. Ja? Kako jo boste pa spravili pod avto-cesto? Narediti pravi podvoz pod A-C je šele pravi podvig. No, za naše gradbenike z aneksi mala malca. Če bi se malo potrudili, bi naredili načrte še za ostala križišča. O spremembi križišča na mostu na Laborah so seveda tudi sanje. Mora na vsake 14 dni močno počit. Pa se nobenega nič ne prime.
9.9.2019 20:15:42
kimikaze
Res je, umeščanje krožišč v obstoječo infrastrukturo je pa povsem zgodba za sebe
9.9.2019 21:07:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija