Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenova: Hyundai i20
Z novim obrazom
Z novim obrazom in novimi tehničnimi bombončki je Hyundai i20 doživel temeljito prenovo. Aktualna generacija je na trgu od leta 2014, s prenovo pa Korejci ohranjajo svežino uspešne formulacije.
Marko Hanželič
25. april 2018 | 9:59:49

S prenovo je i20 tako dobil prepoznaven hišni obraz, kar se zdi kot precejšnja sprememba, tudi na zadku pa so svetila dobila več prostora ain bolj prepoznavno formo. Prenovljeni i20 bo na voljo kot petvratna in trivratna kombilimuzina, kot tretjo opcijo pa pri Hyundaiju ponujajo modele z oznako Active. Omeniti velja tudi nov nabor barv zunanjosti, med katerimi so nove Tomato Red, Champion Blue, and Clean Slate. 

Tudi notranjost je s prenovo doživela nekatere spremembe, recimo nov infozabavni sistem s sedempalčnim zaslonom in prilagoditev notranjega ambienta barvam zunanjosti. Na področju varnosti je i20 dobil sisteme za opozarjanje na zapustitev voznega pasu, preprečevanje frontalnih trkov, opozarnjanje voznika v primeru utrujenosti in samodejno zasenčevanje dolgih luči, čeprav bo večina naštetega vseeno na voljo le za doplačilo.

Motorna paleta se začne z litrskim prisilno polnjenim motorjem in največjo močjo 74 kW (101 KM), ki je v osnovi povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Kombinacija s šestimi prestavami prinaša tudi nekaj več moči, in sicer 88 kW (120 KM). Prostorninsko večji je 1,2-litrski primerek, ki zmore 55 kW (75 KM)  ali 62 kW (83 KM), največji pa je 1,4-litrski štirivaljnik s 74 kW (101 KM). 

Začetek prodaje uradno še ni določen, a pričakovati gre, da bo Hyundaijev malček pri prodajalcih po Evropi v naslednjih dveh ali treh mesecih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Definitivno bolj prepoznaven. Samo še odločiti se še morajo, kateri naj bo to. Ali pa se samo meni zdi, da imata rdeči in modri primerek povsem različna obraza.
25.4.2018 18:57:18
ewzkgx
Moder je Active verzija...
25.4.2018 21:53:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija