Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Toyota Yaris GRMN
Hardcore malček, ki ga ni mogoče več kupiti
Čeprav se Toyota vedno bolj obrača v smeri hibridnih pogonov, se zdi, da vendarle ne želijo opustiti imidža, ki so ga desetletja gradili predvsem v rallyju in drugih motoršportnih prvenstvih. Nova oblika samostojnega športnega oddelka Gazoo Racing bo v prihodnje znova pisala novo športno zgodbo, ki je delo sedanjega predsednika uprave in pred nekaj leti preminulega tovarniškega testnega voznika.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
7. junij 2018 | 11:59:34

Beseda Gazoo se pri Toyoti prvič pojavlja že pred skoraj 20 leti.  Pravzaprav se pravilno zapiše Gazo, kar v uradnem prevodu pomeni slika. A ker Japoncem domišljija dela na polno, so zadevo malce sfrizirali po angleško in tako je nastala spletna domena Gazoo.com, kjer so objavljali fotografije avtomobilov, da bi na takšen način lažje prodajali rabljene avtomobile. Šlo je za nekakšno garažno prodajo. Leta 2016 ponovno obudijo to oznako in na noge  postavijo oddelek Gazoo Racing, ki ima nalogo pripraviti WRC dirkalnik na osnovi Yarisa, s katerim so že v prvi sezoni zabeležili nekaj zmag in visokih uvrstitev. 

Zato zdaj dve leti kasneje pred kupce pripelje športno navit Yaris GRMN, ki je nekakšna vez med WRC-jem in klasičnim primerkom. Prvih nekaj kilometrov, ki smo jih naredili na dirkališču Raceland (za pokušino) kaže, da se japonski mini športnik resnično oddaljuje od podobnih šminkerjev. Na voljo je v unikatni kombinaciji bele barve in nekaj nalepk, na zadku ne gre spregledati ogromnega spojlerja, difuzorja ter sredinsko postavljene izpušne cevi, medtem ko zunanjo podobo zaokrožajo 17-palčna BBS platišča z Bridgestonovimi gumami, spremenjen sprednji odbijač in nekaj opaznih oznak GRMN. Notranjost prinaša športne sedeže Bashoku, gumb za zagon motorja in volan iz modela GT86, a bolj kot to, bo pretehtala odlična predstava na cesti. Ko so začeli z razvojem tega modela, je bil eden od ciljev tudi vzdržnost materiala in športni užitki med vožnjo. Poleg zmogljivega 1,8-litrskega bencinskega motorja s 155 kW (212 KM), ki je povezan z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, so Japonci vgradili še Torsenov diferencial za boljše vozne lastnosti na zavitih cestah. S suho težo 1135 kilogramov je ta malček pravi hadcore športnik, ki ponudi veliko dozo adrenalina, saj je sposoben dosegati visoke hitrosti (230 km/h) in uprizarjati izjemno eksplozivne šprinte z mesta do 100 km/h (6,7 sekunde).

Da je ta malček rojen sta posredno kriva dva moža pri Toyoti. Aktualni predsednik Akio Toyoda, ki je velik ljubitelja dirkanja in tudi sam sede za volan dirkalnikov, a ker se na dirkah ne želi posebej izpostavljati, ima v ta namen nadimek Morizo san. Drugi pa je žal že preminuli tovarniški testni voznik Hiromu Naruse, ki je pred nekaj leti tragično preminil v nesreči (za volanom Lexusa LFA) na stezi Zelenega pekla. Prvi je ves čas zagovornik športnih avtomobilov, medtem ko je drugi večino svojega življenja posvečal piljenju podrobnosti, da bi avtomobili Toyote in Lexusa na cesti odstopali od konkurence.

Yaris GRMN ni samo še en produkt, kjer gre zgolj za nadgradnjo z nekaj olepšavami. Zanj je bilo opravljenih ogromno preskusnih kilometrov, vanj je vgrajeno znanje iz WRC dirkalnika, medtem ko so za zmogljiv motor med drugim poskrbeli tudi inženirji Lotusa. In ker je tako zelo poseben, so se pri Toyoti odločili za omejeno serijo 600 primerkov. 200 jih je ostalo na domačem terenu, 400 jih je bilo namenjenih Evropi in ti so bili razprodani v 72 urah. Dva primerka so si v tistem času izborili tudi pri slovenskem zastopniku. Ker avta ni mogoče kupiti, pri zastopniku tudi nimajo uradnega cenika, a so nam zaupali, da bi takšen pri nas stal nekaj manj kot 30 tisoč evrov. Yaris GRMN se sestavlja v francoski tovarni Valenciennes, na isti proizvodni liniji, kjer nastajajo tudi klasični primerki, a s to razliko, da zanje skrbi izurjena ekipa 20 delavcev s posebnimi znanji, ki poskrbijo, da ne podaljšujejo proizvodnega procesa. Dnevno jih izdelajo sedem.

In kaj pravzaprav pomeni oznaka GRMN?  Gazoo Racing Meister of Nürburgring.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija