Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenova: Genesis G90
Veliko sprememb za običajno prenovo
Na prvi pogled se zdi kot popolnoma nov avto, pa čeravno gre zgolj za facelift.
Marko Hanželič
28. november 2018 | 9:51:16

Pravzaprav je Genesis G90 svojo prodajno pot pričel kot Hyundai Equus, a so se pri korejskem gigantu odločili, da po vzoru japonske konkurence vzpostavijo lastno luksuzno blagovno znamko. Model na sliki je narejen za domači korejski trg in pričakovati gre, da bo podobno atraktiven nastopil tudi na drugih trgih po svetu, kjer je seveda del prodajne palete. Slovenija, kot ste pravilno ugotovili, ni na spisku teh tržišč.

V primerjavi s predhodnikom ima prenovljeni G90 spremenjeno masko hladilnika, ki je zdaj nekoliko večja, žarometi so razdeljeni z LED-črto, še bolj izrazito drugačen ap je zadek s povem novimi svetili in zasnovo okrasja iz kroma.

Manj novosti je v sicer luksuzni notranjosti, nekaj sprememb so doživele le reže za dovod zraka in analogna ura. Večji je nabor materialov in seveda tudi nabor sistemov aktivne varnosti.

Korejska različica modela Genesis G90 bo na voljo s tremi pogonskimi agregati. Osnova je 3,8-litrski V6, večji atmosferski primerek je petlitrski V8, tretji primerek pa je 3,3.litrski prisilno polnjen V6. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
OK, saj ne rečem, prav lepo. Ampak ta diamantna maska je pa višek kiča. Za toliko si pa res nihče doslej še ni upal prestopiti mere dobrega okusa. Bo pri naslednjem modeli v obliki dolarja, za ruski trg pa v obliki brzostrelke?
28.11.2018 11:54:21
shark911
Višek kiča so maske od Lexusa...
28.11.2018 12:26:43
kramoch
Višek kiča so maske od Oudija...
28.11.2018 20:49:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija