Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Audi e-tron GT
So Hrvati sodelovali pri razvoju Audijevega električnega GT-ja?
Na salonu vozil v Los Angelesu je odkrita nova električna stvaritev Audija, ki bo v serijski izvedbi med kupce zapeljala čez tri leta.
Peter Pirkovič Audi
29. november 2018 | 10:19:35

Audi e-tron GT je dimenzijsko primerljiv z Audijem A7 Sportback, saj v dolžino meri 4,96 metra, a je njegova oblika precej bolj drzna in futuristična. Nasploh zadek je oblikovalcem vrhunsko uspel. E-tron GT Concept je pravzaprav skupni izdelek mojstrov iz Audi Sporta in Porscheja, saj je ta grajen na enaki platformi kot Taycan, enak je tudi paket baterij (90 kWh), ki bo omogočal, da avto z enim polnjenjem prevozi več kot 400 km. Polnjenje na hitri polnilnici do 80 odstotkov oziroma za 320 km vožnje menda poteka 20 minut. Glede na dejstvo, da so pri Porscheju vstopili v lastništvo hrvaškega Rimac Automobili, ne gre izključiti dejstva, da so pri pogonski tehniki tesno sodelovali tudi mojstri iz Svete Nedelje.

Dva elektromotoja razvijata 434 kilovatov moči, kar zadostuje za šprint od 0 do 100 km/h v 3,5 sekunde, dvestotico doseže v nekaj več kot 12 sekundah, najvišja hitrost pa je omejena na 250 km/h. Notranjost je povsem v stilu Audijevega oblikovanja, kjer je v prvi vrsti digitalizacija armaturne plošče s številnimi zasloni, naprednim multimedijskim vmesnikom ter inteligentnim glasovnim upravljanjem. Prav tako je študija opremljena sistemom avtonomne vožnje (Level3).

Čeprav je to šele koncept, bodo prvi serijski primerki luč sveta ugledali sredi leta 2020, prvi kupci pa se bodo z njim vozili v začetku leta 2021. Do takrat pa se bo na njem še marsikaj spremenilo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija