Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes-AMG GT
Družina rasnih športnikov
Mercedes-AMG je v LA pripeljal celo družino predstavnikov z oznako GT, med katerimi najbolj izstopa omejena serija AMG GT R Pro.
Marko Hanželič
1. december 2018 | 7:12:30

Pa se posvetimu najprej slednji - AMG GT R Pro je optimiziran za dirkaške podvige na dirkališču, izkušnje pa so pri AMG-ju zbrali s pomočjo dirkalnikov AMG GT3 in GT4. V primerjavi z bolj civilnimi različicami ima AMG GT R Pro prilagojeno vzmetenje, zanj so uporabili lažje materiale, optimizirali aerodinamiko in poskrbeli za dirkaški izgled.

Pri vzmetenju je tako mogoče izvajati različne nastavitve trdote blažilnikov, dno avtomobila pa prekriva panel iz karbonskih vlaken, ki izboljšuje aerodinamiko, hkrati pa skrbi za večjo stabilnost pri vožnji, za ustrezne pojemke so pri Mercedes-AMG-ju dodali keramični paket, na področju aerodinamike pa ima Pro različica kar nekaj dodatkov, ki skrbijo za podtlak, zato ni nič čudnega, da je dirkač Maro Engel Zeleni pekel prevozil v 7 minutah, 4 sekundah in 632 tisočinkah.

Pod pokrovom motorja so stvari sicer identične kot pri AMG-ju GT R, kar pomeni prisilno polnjen štirilitrski V8, ki zmore 424 kW (577 KM) ter 700 Nm največjega navora v območju med 1900 in 5500 vrtljaji v minuti.

Člani nove družine AMG GT inspiracijo jemljejo tudi pri štirivratnem modelu, kar pomeni spremenjena LED-svetila in difuzor na zadku, pri čemer ima osnovni AMG GT okrogle zaključke izpušne cevi, hitrejši AMG GT C trepezoidne, medtem ko so za GT R rezervilari centralno nameščeno enojno cev, ki se pod difuzorjem nadaljuje v dvojno.

Notranjost ponuja popolnoma digitalne merilnike, skipaj z 10,25-palčnim zaslonom infozabavnega sistema na sredinski konzoli, nov pa je tudi volanski obroč, ki je enak kot pri štirivratnem modelu AMG GT in prenovljenem C63.

Omeniti velja tudi AMG Dynamics način vožnje, ki omogoča boljšo odzivnost pri pospeševanju, sistema pa zna predvideti reakcije glede na način vožnje, kar po besedah Mercedesovih inženijev omogoča izjemno vozniško izkušnjo. Mercedes AMG GT v osnovni različici sicer zmore 345 kW (469 KM), različica AMG GT C pa 404 kW (550 KM).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Lep ter zmogljiv...samo...ali res ne gre brez grdega zadnjega spojlerja???
1.12.2018 10:11:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija