Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Mogoče bo za nas: Ford Explorer
Veliki Fordov SUV začenja šesto generacijo
Ford je v sklopu Detroita predstavil že šesto generacijo Explorerja, drugega najbolje prodajanega SUV v lanskem letu.
Artur Švarc
10. januar 2019 | 9:27:00

Tudi šesta generacija ne posega po pretirano radikalnih oblikovnih potezah, pač pa se zadržano loteva podrobnosti kot so bolj zajeten nos, ožja maska in poudarjeni kolesni loki.

A prave novosti se skrivajo pod pločevino – Explorer si deli platformo z Lincolnovim Aviatorjem, pogon pa se je s sprednjega preselil na zadnji kolesni par. Med motorji najdemo 2,3-litrski turbo s 300 konji, za bolj zahtevne jezdece na divjem zahodu pa je tu še 3-litrski V6 s 365 konji. Obema motorjema streže desetstopenjska avtomatika.

Mojstri pri Modrem ovalu so uspeli zbiti težo za s100 kilogramov, 25 odstotkov šasije je narejene iz ojačanega jekla in aluminija.

Novo zasnovana je tudi armaturka, sredi katere je vgrajen pokončni 8 ali 10,1-palčni infotainment, za doplačilo pa dodajo tudi digitalne merilnike.

V prodajo gre novi Explorer poleti letos, v kratkem pa se bodo pridružile še hibridne in ST različice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn
Kako so pa to tablico umestili v armaturo WTF? :|
10.1.2019 17:20:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija