Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Posebneži: VUHL 05RR
Odprti dirkalnik po mehiško
Pred dobrimi petimi leti sta Mehičana Guillermo in Iker Echeverria ustanovila Vehicles Of Ultra-Lightweight And High Performance.
Artur Švarc
23. januar 2019 | 9:05:06

Njun prvi izdelek je bila igrača za steze, 05. 2016 so v Goodwoodu predstavili bolj strupeno verzijo z imenom 05RR, ki šele te dni nastaja v delavnici.

Vozilce je podobnega značaja in namena kot Ariel Atom in KTM X-Bow. VUHL 05RR je prava beštija. Ima Fordov 2,3-litrski EcoBoost s 400 konji in do 100 km/h pospeši v 2,9 sekunde, končna hitrost pa je 255 km/h.

Avto je sicer narejen za običajne ceste – beri: street legal – ampak njegovo bistvo je na stezi, kjer si bodo kupci lahko omislili tudi dodelave za dirkališča, od gladkih gum, nastavljivega vzmetenja, do zapore diferenciala in prirejenega volanskega mehanizma. Cena še ni znana, se pa reč že prodaja tako v rodni Mehiki kot v Evropi, ne bo pa cenejši od sto tisočakov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija