Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenova: Audi TT RS Coupe & Roadster
Minimalne spremembe za najmočnejši TT-jev dvojec
Kompaktni športni dvojec je doživel pomladitev pol leta po manj potentnih sotrpinih.
Marko Hanželič
6. februar 2019 | 9:48:28

Ko so pri Audiju sredi lanskega leta pripravili pomladitev modela TT, so (namerno) izpustili različico RS v obeh karoserijskih različicah. Zdaj sta tudi oba petvaljna primerka pripravljena na drugi krog, je pa dejstvo, da bodo spremembe vidne le najbolj natančnim poznavalcem Audijev. 

Še najbolj vidni spremembi sta večji reži za dovod zraka na sprednjem delu in športnejši sprednji odbijač, v drobovju pa so pri Audiju poskrbeli za dodatno hlajenje, za doplačilo pa zdaj ponujajo tudi matrične LED-žaromete in OLED-zadnja svetila. Razširili so tudi paleto barv zunanjosti, omisliti pa si je mogoče tudi kombinacijo z aluminijem. 

Pod pokrovom motorja pri obeh modelih ostaja petvaljni prisilno polnjen bencinski agregat največje moči 294 kW (400 KM) in 480 Nm največjega navora. 2,5-litrski TFSI omogoča drnec do stotice v 3,7 sekunde in najvišjo hitrost 280 km/h, če prezremo elektronsko omejitev hitrosti.

Moč in navor se prek pogona Quattro usmerjata k vsem štirim kolesom, za prenos moči pa skrbi sedemstopenjski S-Tronic. Za doplačilo si je mogoče omisliti tudi RS-športno vzmetenje.

Prva naročila bodo pri Audiju pričeli sprejemati že jutri, cene v Nemčiji pa se pričnejo pri 67.700 evrih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija