Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes-Benz GLS
Luksuz v treh sedežnih vrstah
Mercedes je v New York pripeljal še enega v nizu križancev, od katerega si veliko obeta predvsem v ZDA.
Artur Švarc
18. april 2019 | 14:11:00

Tretja generacija luksuznega SUV-ja je tokrat na voljo izključno s tremi sedežnimi vrstami, za začetek pa ga bodo prodajali v dveh okusih. Za manj zahtevne je na voljo model GLS 450 s trilitrskim prisilno polnjenim šestvaljnikom, ki zmore 269 kW (362 KM) največje moči in 500 Nm največjega navora, za bolj razvajene pa je tukaj še različica GLS 580 s štirilitrskim V8, podprtim z dvema turbopuhaloma in EQ Boost hibridno tehnologijo, kar skupaj nanese 360 kW (483 KM) največje moči in 699 Nm največjega navora.

Obe različici sodelujetaz devetstopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom 4Matic, pri obeh pa je najvišja hitrost elektronsko omejena na 209 km/h. Podobno kot manjši GLE si tudi pri GLS-u lahko omislite opcijski E-Active Body Control hidropnevmatsko vzmetenje, ki zna predvideti situacije na cestišču in ustrezno prilagoditi oddaljenost od tal in trdoto vzmetenja.

V primerjavi s predhodnikom je novi GLS daljši za približno deset centimetrov, kar ob 3,13 metra medosne razdalje pomeni tudi prostorno potniško kabino. Pozabiti ne smemo na Mercedesov infozamavni sistem MBUX, Burmestrovo ozvočenje, indukcijsko polnjenje, ambientalno osvetlitev v 64 odtenkih, 9 USB-vmesnikov in povezljivost prek Apple Carplaya in Android Auta.

Na področju asistenčnih sistemov je prav tako gneča, omenimo samo aktivno pomoč pri parkiranju, radarski tempomat s stop&go funkcijo in navigacijski sistem s pridihom virtualne realnosti. Začetek prodaje pri Mercedesu napovedujejo za konec letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Za volanom na sliki 3 sedi petletnik. Ne? Potem pa je kišta res ogromna.
18.4.2019 19:29:24
2fast4y
Pa čisto vse za doplačilo...za neke osnovne stvari 25 k doplačila....
18.4.2019 21:19:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija