Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Renault Zoe
Zoe teče drugi krog
Najbolje prodajan električni avtomobil v Evropi se je predstavil v drugi generaciji in na vseh ravneh predstavlja korak naprej.
Marko Hanželič
18. junij 2019 | 6:48:56

Nova generacija je oblikovno sicer zelo blizu prvi, tako da mnogi vse skupaj razumejo kot prenovo, pa čeprav pogled v drobovje razkriva, da gre za popolnoma nov avtomobil. Zoe je v drugo bistveno bolj avtonomen, saj je dobil baterije zmogljvosti 52 kWh, kar mu omogoča 389 kilometrov dosega po WLTP-ciklu. Nove baterije imajo za 30 odstotkov več kapacitete od starih in omogočajo hitrejše polnjenje prek 50kW DC vmesnika. V 30 minutah polnjenja tako dobite slabih sto kilometrov dosega, enourno polnjenje prek 22 kW polnilnice pa doseg poveča za 126 kilometrov. S pomočjo domačega 7 kW Wallboxa polnjenje od 0 do 100 procentov traja devet ur in 25 minut.

Druga udarna novica je nov pogonski agregat, in sicer gre za primerek z oznako R135, ki premore natanko 100 kilovatov (135 KM) največje moči in 245 Nm največjega navora. Vse skupaj zadošča za sprint do stotice v desetih sekundah in najvišjo hitrost 140 km/h. Izboljšana je prožnost med 80 in 120 km/h, saj pospeševanje med tema vrednostima zdaj traja 7,1 sekunde, kar je za 2,1 sekunde manj kot pri modelu R110, ki kot šibkejša opcija ostaja v prodaji.

Obe različici sta dobili t.i. B-Mode, način vožnje z eno stopalko, ki ga poznamo tudi iz Nissana Leaf, seveda pa je Zoe opremljen tudi z množico asistenčnih sistemov, med katerimi so Active Emergency Braking, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Monitoring, Easy Park Assist, Auto-Hill Hold in samodejno preklapljanje med zasenčenimi in dolgimi lučmi.

Nekatere funkcije avtomobila je mogoče upravljati kar s pomočjo pametnega mobilnika, med drugim je mogoče preveriti stanje baterij, vklopiti klimatsko napravo ali pripraviti plan potovanja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija