Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Renault Morphoz
Skrivnost spreminjanja oblike in prostornosti
Renault Morphoz bi bil še eden od običajnih futurističnih konceptov, če ne bi imel ene posebne lastnosti – zna spreminjati obliko.
Artur Švarc
2. marec 2020 | 9:45:00

Seveda se iz avtomobila ne bo spremenil v transformerskega Optimusa Prime, pač pa prilagodi obliko in velikost po potrebah voznika. V standardni obliki, imenovani City mode je avto normalni križanec z dolžino 4,4 metra in 2,7 metra medosne razdalje, ima 40 kWh baterijo, ki napaja en sam elektromotor, zadošča pa za 400 kilometrov dosega.

In potem pride trenutek, ko potrebujemo več prostora in več dosega – ni problema. Morphoza uporabnik zapelje do Renaultove baterijske postaje, kjer se avto »raztegne« in dobi močnejšo, 50 kWh baterijo za 700 kilometrov dosega. Avto je potem v Travel mode načinu dolg 4,8 metra in z 2,9 metra medosne razdalje.  Potniki imajo tako več prostora za noge, v prtljažnik pa gre več kovčkov.

Morphoz je narejen na platformi CMF-EV, ki jo je Renault razvil skupaj z Nissanom. Ko paket baterij ne bo v uporabi, bodo te v omrežju na voljo kot hranilnik energije.

Notranjost je futuristična v retro smer in spominja na sedemdeseta, od podiranja sprednjih sedežev za vstop do pravokotnega volana. Koncept ima široko rabo obnovljivih materialov, vključno z lesom na armaturki. Tkanina na sedežih in plastika na tleh sta narejena iz recikliranih stekleničk jogurta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
hahahahahaha
2.3.2020 11:08:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija