Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera
Bentley Bacalar kot kabrio grand tourer v le 12 izvodih
Bentley bo svojemu Continental GT Convertible ob bok postavil novega Bacalarja, ki ga je zasnoval najstarejši karoserist na svetu Mulliner. Izdelali bodo 12 primerkov, ki so že vnaprej rezervirani, kljub ceni milijon in pol funtov (1,73 milijona evrov).
Urša Prosenjak
4. marec 2020 | 7:00:00

Novi Bacalar velja za najredkejši dvovratni Bentley sodobne ere, namesto štirisedežne potniške kabine modela Continental GTC pa ima le dva sedeža in nima strehe. Kontroverzna zunanjost se zgleduje po ekscentričnem lanskem konceptu EXP 100 GT. Od Continentala je ostala le kljuka, vsi ostali deli pa so bili zasnovani posebej za Bacalar.

Avto ima 20 mm širši kolotek kot Continental GT in ima masivna 22-palčna kolesa, zasnovana ekskluzivno zanj. Namesto dolgočasnega logotipa mu je Muliner namenil razkošno grafiko napisa Bacalar na zadnjem panelu, ki jo dopolnjuje bronast Flying B logotip.

Ob impresivni zunanjosti pa se je Mullliner še bolj izkazal z notranjostjo. Armaturna plošča vsebuje poudarke iz zelo redkega lesa Riverwood iz naravno podrtih dreves, ki se je ohranil  5000 let v rekah in jezerih pokrajine East Anglia v Veliki Britaniji. Deli sedežev, nasloni in stranski deli vzglavnikov so narejeni iz tkanine iz naravne volne, prav tako volnene preproge pa dopolnjujejo izgled. Za piko na i je avtomobilu dodan še komplet kovčkov in torb z enakim vezenjem, kot ga najdemo na sedežih.

Srce Bacalarja je najnovejši dvojni turbo 6.0-litrski W12 skupine Volkswagen, ki doseže moč 659 konjev in 900 Nm navora. Povezan je z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikov z dvojno sklopko, ki obljublja hitrejše prestavljanje, pospešek do 100 km/h v le treh sekundah in pol in najvišjo hitrost več kot 322 km/h.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jetman
Bentley Polenovka :lol
4.3.2020 12:36:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija