Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera
Morganov prvi štirivaljni turbo Plus Four
Po le enem napovedniku prejšnji teden je Morgan razkril novega športnika Plus Four. Vozilo ima le tri odstotke enakih komponent kor predhodnik, kar se odraža tudi v spremembi imena Plus 4 v Plus Four.
Urša Prosenjak
4. marec 2020 | 8:00:00

Plus Four se ponaša z enako zmogljivostjo kot prejšnji Morganov roadster, kar pomeni 4,8 sekunde do 100 km/h in najvišja hitrost 240 km/h.

Morgan je na novo kalibriral nastavitev motorja za optimalno odzivnost, na sredinski konzoli pa je tudi gumb, ki aktivira Sport Plus način vožnje. Ta izostri odziv plina in iz avta izvabi povsem novo dinamiko. V številkah je moč motorja primerljiva z roadsterjem, toda v praksi pa je zmogljivost avta dvignjena na povsem novo raven.

Nova generacija športnika je tudi prva z možnostjo tovarniške izbire dveh različnih menjalnikov. Motor je lahko povezan s standarnim šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Obetavna je tudi poraba, ki naj ne bi presegla 7 litrov za 100 kilometrov kombinirane vožnje.

Dvosed je Morganov prvi avto s štirivaljnim motorjem s turbopolnilnikom. Gre za 2.0-litrski BMWjev motor, ki zmore 259 KM (190kW) in 400 Nm navora.

Morgan namesto v Ženevi predstavlja novi Plus Four v svoji tovarni v Veliki Britaniji. Zanj tudi že sprejemajo naročila, cena pa je od slabih 72 500 evrov dalje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija