Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
McLarnov Segestria Borealis je posvetilu pajku
Novosti   |   Posebne izdaje
McLarnov Segestria Borealis je posvetilu pajku
McLarnov oddelek MSO je zadnjih 12 primerkov 600LT Spider spremenil v podobo strupenega pajka.
Artur Švarc
22. maj 2020 | 10:06:00

Segestria Borealis je posebna ekstremna dirkaška kreacija McLaren Special Operations. Navdih so črpali iz segestrie florentine, pajka, ki živi tudi na našem prostoru, njegov pik pa je podobno boleč kot pik čebele.

Avto je odet v črno barvo, ki v svetlobi razkrije zelene, vijoličaste in temno rdeče podtone, enako kot je videti strupeni pajek. Na barvno podobo so dali še Napier Green črte od nosu do zadka, v isto zeleno rumene črte so odete tudi zavorne čeljusti, stranski pragovi in sprednji spojler. Če je za našega pajkca značilno, da plete nepravilne in kaotične mreže, potem je ta motiv našel mesto tudi na ogledalih McLarna.

V paketu so še lahka magnezijeva platišča, aerodinamika iz karbona, karbonski sedeži in poudarki na armaturki.

Kaotična mreža se v šivih ponavlja tudi na sedežih, preprogah in sredi volana.

600 LT Segestria Borealis ima izboljšan Bowes & Wilkinsov 12-delni avdio sistem, parkirne senzorje zadaj, možnost dviga sprednjega vzmetenja in McLarnovo telemetrijo. Motor je standardni 3,8-litrski Twin Turbo V8 s 441 kW (600 KM) in 620 Nm navora. Do stotice pospeši v 2,8 sekunde.

Posebna izdaja stane malo manj od 250 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija