Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Nissan Z Proto
Vrnitev odpisanih
Japonski Nissan je po dolgem času vendarle sestavil naslednika serije Z, zaenkrat kot koncept z V6 motorjem.
Artur Švarc
16. september 2020 | 11:11:00

Z Proto je zaenkrat prototip, če bo šel v serijsko proizvodnjo pa naj bi bil po govoricah 400Z.  Japonci, ki so avto predstavili danes v Jokohami, so zapisali: »Z Proto je razvojna študija vozila in ne potrjuje serijskega modela ali spedcifikacij.«

 

Dizajn je seveda več kot prepoznaven in izhaja iz prvega 240Z in vsega, kar je sledilo. Celo rumena barva je enaka kot pri pradedku serije Z. Ne zgleduje pa se ta Z Proto le po 240Z, pač pa črpa tudi od 300ZX, kar dokazuje zadek. Veliko je karbona, avto je obut v 19-palčna kolesa.

Z Proto je tudi nekoliko večji od 370Z in meri v dolžino 4,31metra. Notranjost je pričakovano digitalna z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in novim Z volanom. Na sredinski konzoli so trije klasični analogni merilniki in pod njimi še zaslon infotainmenta.

Koncept je opremljen s twin turbo V6 in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Vse ostalo pa je stvar čakanja. Nissan naj bi avto dal na trg v končni različici prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Tole bi lahko bil tudi Opel, manta recimo po dizajnu.
16.9.2020 11:50:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija