Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kombinacija kombija in vesoljske ladje
Novosti   |   Koncepti: Porsche Vision Renndienst
Kombinacija kombija in vesoljske ladje
Porsche je razkril 15 svojih še nikoli videnih prototipov in konceptov, ki so nastali med leti 2005 in 2019. Med njimi je tudi Vision Renndienst, enoprostorec, ki ga med športniki iz Zuffenhausna ne bi pričakovali.
Urša Prosenjak
13. november 2020 | 7:49:00

Nastal je leta 2018, prikazuje pa, kaj se zgodi, če podjetje, ki izdeluje šestvaljne motorje, sestavi šestsedežni mini kombi. Njegovo ime Renndienst pomeni »dirkaško službo«, pri oblikovanju pa so se snovalci nekoliko zgledovali po Volkswagnovih vozilih za asistenco na dirkališčih. Da bi se izognili retro pridihu, so m namenili futuristični videz vesoljskega plovila, ki ga še podkrepijo ultra ozki žarometi in vetrobransko steklo nameščeno pod enakim kotom kot pokrov motorja. V zadnjem delu svetlobna linija deluje kot Porschejev podpis in poudarja širino vozila.

Renndienst združuje Porschejev najnovejši oblikovalski jezik, prilagojen obliki enoprostorca, in brezemisijski pogon. Komponente električnega pogona so vgrajene pod potniško kabino za čim boljši izkoristek prostora v notranjosti. Voznikov sedež je nameščen v sredini, na vsaki strani je po en sedež za sopotnika, na zadnji klopi pa je prostor za še tri potnike. Vozilo ima tudi možnost avtonomne vožnje, o njegovem pogonu pa niso razkrili tehničnih podrobnosti, ki ta hip niti niso pomembne. Serijske proizvodnje namreč za zdaj ne načrtujejo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Izgleda top! (čeprav navidez ne bi rekel, da je Porsche)
13.11.2020 19:18:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija