Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Koncept, ki je utrl pot Taycanu
Novosti   |   Koncept: Porsche Vision Turismo
Koncept, ki je utrl pot Taycanu
Pred dobrimi petimi leti je Porsche osupnil obiskovalce frankfurtskega avtomobilskega salona z razkritjem spektakularnega koncepta, ki je kasneje postal Taycan, toda ne brez vpliva doslej še nikoli videnega Vision Turismo.
Urša Prosenjak
15. november 2020 | 7:24:00

Povsem električni koncept se je svetu predstavil 14. septembra 2015, Porsche pa ga je poimenoval Mission E. Štiri leta kasneje je doživel proizvodno različico, ki jo poznamo kot Taycan. Pot do tja pa ni bila premočrtna, na njegov razvoj je vmes vplival še nek drug, nikoli prej prikazan koncept. Vision Turismo.

Model v naravni velikosti izvira iz skice modela 918 Spyder, Porschejevega najnovejšega hiperšportnika, ki se je kot koncept prvič pokazal v Ženevi leta 2010. Proizvodno različico so predstavili tri leta in pol kasneje v Frankfurtu. Glavni oblikovalec Michael Mauer je bežno opazil skico modela 918, ki je bila videti, kot bi hiperšportnik imel zadnja vrata, kar je pritegnilo njegovo pozornost.

»Na mizi enega od inženirjev sem videl shematično predstavitev 918. Na prvi pogled se mi je zazdelo, da so na skici zadnja vrata, kar me je navdušilo.« Njegova prva misel je bila, kakšen pogon bi ustrezal štirisedežnemu športnemu avtu. Ena izmed možnosti je bila sredinska namestitev, izključen pa ni bil niti zadaj nameščen motor potencialnega 911 z uporabnimi zadnjimi sedeži. Po posvetovanju s preostalo ekipo je Michael Mauer postopno spoznal, da bo najprimernejši povsem električen pogon.

Pričujoči model v sprednjem delu ne skriva sorodstva z 918 Spyderjem. Zadnji del pa je zlasti z LED svetlobno letvijo po vsej širini podoben Panameri in drugim Porschejevim modelom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Hm... Bi nemara takšen Taycan utegnil biti (še) lepši?
15.11.2020 7:36:30
5VAR0G
7even77, vsekakor
15.11.2020 12:13:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija