Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zrelejše poteze in dva nova nivoja opreme
Novosti   |   Prenova: Nissan Micra
Zrelejše poteze in dva nova nivoja opreme
Nissan Micra je na evropskem tržišču že skoraj štiri desetletja, trenutna generacija, ki se je predstavila septembra 2016, pa je zdaj doživela manjšo prenovo.
Urša Prosenjak
17. november 2020 | 7:20:00

Prenovljena Micra, ki je naprodaj v 34 evropskih državah, se ne razlikuje bistveno od prejšnje različice, ima pa nekoliko zrelejši videz. Preoblikovali so tudi pakete opreme, ki jih je zdaj skupno pet.

 

Največja novost sta nova nivoja opreme N-Sport in N-Design, ki sta se pridružila dosedanjim Visia, Acenta in Tekna.

»V prenovljeni ponudbo za leto 2021 smo strnili vse, kar je ljudem všeč pri Micri,« je povedala Ekaterina Apushkina, direktorica trženja mestnih avtomobilov pri Nissan Europe. »Kupcem smo olajšali izbiro zanje idealnega paketa in jim omogočili možnosti personalizacije svojega vozila.«

 

Prenovljena je tudi ponudba motorjev. 1,5-litrskega dizla, ki je poganjal prve primerke sedanje generacije, ni več. Na voljo je le litrski turbobencinski trivaljnik, skladen z najnovejšimi evropskimi emisijskimi standardi Euro 6D. Točnih specifikacij še niso razkrili, obljubljajo pa izboljšan navor za boljšo uporabniško izkušnjo z manj prestavljanja.

Od izbranega nivoja opreme bo odvisno, katere standardne in opcijske varnostne sisteme bo imela nova Micra. Med njimi bodo pomoč pri speljevanju v klancu, zaviranje v sili in mnoge druge.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Simpatičen avto.
17.11.2020 8:08:11
alfafil
Nekako prezrt, saj tudi cena ni privlačna, na testih ni nekih pohval.
17.11.2020 8:27:06
bacco
Meni osebno je bolj všeč kot Clio, mislim pa da je že ves čas problem visoka cena, čudni paketi opreme in šibak motor.
17.11.2020 9:16:51
IcEmAn
Glede na to, da je bila ob začetku prodaje osnovna 14k €, je jasno, zakaj teh avtov ni veliko na cesti. Pa je drugače lušten avto. Nekak pri Nissanu dobim občutek, kot da za njih obstajata samo Qashqai in Leaf, ostalo pa vseeno, če je ali pa ni.
18.11.2020 17:38:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija