Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Še en polčas drifterske legende
Novosti   |   Premiera: Subaru BRZ
Še en polčas drifterske legende
Osem let po prvi generaciji je BRZ tu v svoji drugi izdaji.
Artur Švarc Subaru
19. november 2020 | 6:34:00

Prvi BRZ je bil predstavljen 2012 kot skupni otrok s Toyoto, kjer so avtu dali ime GT86, znotraj pokojne znamke Scion pa še FR-S. Tako je Subarujev mladič prvi od obeh, ki je ugledal luč sveta.

A kot prvo, BRZ se v Evropi ne bo prodajal in kot drugo, ne gre za povsem nov model, ampak evolucijo prejšnjega BRZ na isti osnovi. 2-litrski bokser se je umaknil 2,4-litrskemu, ki premore 170 kW (prej 147 kW) ali 231 KM in 250 Nm navora, kar je 15 % več od predhodnika. Tudi ta diha z naravnimi pljuči brez turba, medtem ko je v nekaterih Subarujevih modelih s pomočjo prisilnega polnjena moč 260 KM. Medosna razdalja je enaka kot pri prejšnji generaciji. Serijsko je avto obut  17-palčna kolesa 215/45, za doplačilo bodo na voljo 18-palčna.

Moč se prenaša na zadnji kolesi preko šeststopenjskega ročnega menjalnika, na voljo bo tudi s šeststopenjsko avtomatiko.

Zunanjost je seveda osvežena po osmih letih in v nekaterih elementih spominja na Hondin NSX. Školjka je bolj toga od predhodnika, streha je aluminijasta, enako blatniki in pokrov motorja. Povsem nova je notranjost, z digitalnimi merilniki in infotainmentom.

Svet bo BRZ dobil prihodnjo jesen, v Evropi ga žal ne bomo videli.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Vidim tudi na bokih Nissana 370Z, zadaj pa Toyotin vpliv. Meni je oblikovno prejšnja generacija bolj všeč...to sposojanje dizajna mi je mimo. Stroj pa je to.
20.11.2020 9:48:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija