Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ko klasični S ni dovolj, je na vrsti Maybach
Novosti   |   Premiera: Mercedes Maybach razred S
Ko klasični S ni dovolj, je na vrsti Maybach
Nemalo kdo se bo vprašal, čemu služi take vrste avtomobil kot je najnovejši Mercedes-Maybach razred S. Odgovor je jasen. Ker obstaja zelo aktivno povpraševanje po njem.
Peter Pirkovič
20. november 2020 | 7:49:00

Kupcev za tak avtomobil je po vsem svetu očitno več kot dovolj, da se Daimlerju izplača razvoj takšnega superiornega prestiža na štirih kolesih. Od leta 2015, ko so znamko Maybach ponovno obudili, so zabeležili skupno več kot 60 tisoč prodanih primerkov. Samo lani so jih prodali krepko več kot dvanajst tisoč. Ali še drugače, v povprečju po 600 primerkov mesečno je šlo v prodajo samo na Kitajskem. 

Zdaj že drugi Maybach je bil zasnovan tako rekoč istočasno kot je potekal razvoj nove generacije razreda S. Na njegovi osnovi je nastala nekakšna ultra prestižna verzija, ki bo zanimala najbolj petične kupce. Mercedes-Maybach razred S je za 18 centimetrov daljši od najdaljše verzije Mercedesa razreda S, ta podaljšek pri medosju (skupna dolžina 3396 mm) pa se kaže v dodatnem prostorskem razkošju druge vrste sedežev, kjer je sedeža mogoče nastaviti v nekakšen spalni položaj (največji naklon 43,5 stopinje). Potniku na enemu od dveh foteljev ne bo manjkalo popolnoma nič. Oba bosta lahko zrla v svoj zaslon, spremljala televizijski program, uživala v izbrani glasbi ali brskala po spletu, bosta pa morala uporabljati skupen mini hladilnik (delovna temperatura od 1 do 7 stopinj Celzija), ki je del širokega grebena med sedeži. Izbor materialov je nadvse vrhunski, prav tako so veliko pozornosti namenil ambientalni osvetlitvi notranjega prostora (253 LED žarnic) in izolaciji potniške kabine, pri čemer prodor zunanjih šumov poskušajo zadušiti z nizkofrekvenčnimi zvoki. Zagotovo bodo potniki navdušeni tudi nad delovanjem ozvočenja Burmester High-End 4D Surround Sound.

Maybachova zunanjost bo lahko po želji naročnika tudi v dveh barvnih tonih (drugo barvno plast nanašajo ročno, kar vzame dodatnih 7 dni dela), opazno dimenzijsko večja so stranska vrata za vstop v drugo sedežno vrsto, ki se po potrebi odpirajo povsem samodejno, še večja oblikovna razlika pa je vidna na sprednjem delu vozila. Oblikovno odstopata maska in odbijač, ki ima ob strani dodatne odprtine za zajem zraka. Mercedes-Maybach edini od zvezd ostaja opremljen z V12 motorjem, ki se bo skrival pod oznako S650. Šestlitrski stroj bo razvijal 621 konjev, a tega zelo verjetno ne bo v Evropo. Za našo celino so pri Mercedesu namenili štirilitrski V8 motor z vgrajeno mehko-hibridno tehnologijo 48 V, kateri razvija 364 kilovatov moči, določeni trgi pa bodo imeli na voljo tudi priključno-hibridni pogon, katere sestavni del bo trilitrski šestvaljnik in elektromotor s 370 kilovati skupne sistemske moči.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Meni deluje res preveč kičasto. Tehnologijo pa pustim ob strani.
20.11.2020 12:24:20
jjs
Dvobarvna karoserija + krom čez pol nosu... Ne, ne, 7even, to je izkaz izjemnega okusa. Samo tistih dvojnih M-ov bi lahko bilo še kaj več.
20.11.2020 15:11:36
7even77
No, tako, ja.
20.11.2020 16:15:23
Gazibo2
Nova Kia.
20.11.2020 18:59:59
911
Ne vem kdo to sploh kupi, tega prodajo nekaj deset na leto, jaz sploh še nisem videl nobenega v živo niti v Londonu. Ne razumem kdor želi limuzino za 250k eur pač ne kupi Mercedes ampak Rolls ali Bentley pa čeprav flying spur ali ghost, no tega je pa v Londonu precej.
20.11.2020 19:04:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija