Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jeepova uspešnica z novo notranjostjo
Novosti   |   Slovenska premiera: prenovljeni Jeep Compass
Jeepova uspešnica z novo notranjostjo
Konec poletja bo tudi pri nas na voljo prenovljeni Compass.
Artur Švarc
21. julij 2021 | 15:59:00

Skupaj z manjšim Renegadeom Compass nastaja v tovarni v Melfiju in predstavlja več kot 40 % prodaje Jeepa v Evropi. Redna prenova v življenjskem ciklu je prinesla nekaj sprememb oblike na zunanjosti, predvsem pa je čisto na novo zasnovana notranjost.

Na zunanjosti bomo prenovo spoznali po novih zadnjih lučeh, novi optiki sprednjih luči in novo veliko režo na sredi odbijača pod prav tako spremenjeno masko. Kot je pri tovrstnih posegih praksa, je prenova prinesla tudi nova platišča v razponu od 16  do 19 palcev.

Veliko več sprememb je v notranjosti – za začetek je tu večja škatla pod naslonjalom za roke, novi so armaturka, obloge vrat, volan in sredinska konzola s precej bolj urejenimi in skladnimi stikali. Pri višjih nivojih opreme so tu digitalni merilniki, novi sistem uConnect pa ima novi 10,1-palčni zaslon, sitem pa je dobil glasovno upravljanje »Hey Jeep« in TomTom navigacijo. Prav tako je z novo generacijo tudi Compassa zadela digitalizacija in vse možne servisne storitve, povezane z online servisi in mobilno aplikacijo.

Med tehničnimi bonbončki sta še odpiranje prtljažnih vrat z nogo in brezžično polnjenje mobilnika z jakostjo 15 W. Za nadzor okolice skrbijo 4 kamere, ki ustvarjajo 360-stopinjski pogled.

Compassa poganjata dva motorja, 1,3-litrski bencinar in 1,6-litrski dizelski Multijet.

Bencinar ima 130 in 150 KM, dizelski pogon pa je pridobil 10 KM in zdaj premore 130 KM. 1.3 GSE T4 se pojavlja tudi v kombinaciji z elektromotorjem na zadnji osi kot 4xE pogon z močjo 190 ali 240 KM.

Najcenejši primerek 1.3 GSE T4 z osnovno opremo Longitude stane 24.446 evra, najdražji 4xe z 240 KM in opremo Trailhawk pa 45.490 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija