Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kupci še vedno raje izberejo dizelski pogon
Novosti   |   Slovenska premiera: Mercedes razred C
Kupci še vedno raje izberejo dizelski pogon
Do zdaj so sklenili skupno 24 prodajnih pogodb, 8 primerkov se že vozi po slovenskih cestah, ostali so v prihodu. A nihče natančno ne ve, kdaj prispejo k nam. A ne glede na težave tovarn upajo, da bodo ob koncu letošnjega leta potegnili črto pod vsaj 50 prodanimi vozili.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
13. september 2021 | 1:04:00

cenik.pdf

Kot pravijo odgovorni pri slovenskemu zastopniku, se dobavni roki, na račun težav s polprevodniki, lahko razvlečejo tudi do pol leta, zato je težko napovedovati in načrtovati prodajno statistiko. Kljub temu smo oba C-ja, v limuzinski in kombijevski izvedbi, na kratko le spoznali od blizu. Gre za avto, ki v Evropi navdušuje ljudi, ki so v povprečju stari okrog 50 let, cenijo udobje, visok nivo varnosti, funkcionalnost in zunanjo obliko. Povečini pa so vsi ti lastniki prejšnjih generacij. In na takšen tip kupcev računajo tudi pri Mercedesovih trgovcih po Sloveniji.

Oblikovno je razred C popolnoma osvežen, a ne skriva oblikovnih sorodnosti z največjimi brati E in S. izpostaviti velja, da sta oba za nekaj centimetrov dimenzijsko napredovala, s čimer je avto dobil nekaj dodatnega prostora v potniški kabini. Limuzina je zrasla za 65 mm v dolžino, karavan pa 49 mm in zdaj oba merita natanko enako, 4,75 metra. Razred C je širši za en centimeter, limuzina pa je nižja za 9 milimetrov, medtem ko je karavan nižji za 7 mm. Prtljažnik pri limuzini meri 490 litrov, v karavanu pa 490 in je povečljiv na 1510 litrov.

Potniška kabina je zasnovana na povsem znanem vzorcu, kjer je poudarek namenjen k popolni digitalizaciji upravljanja, hkrati pa niso pozabili na izbor najkakovostnejših materialov. Poleg 12,3-palčnih digitalnih merilnikov je v njem še ogromni 11,9-palčni osrednji zaslon na dotik je za 6 stopinj obrnjen proti vozniku (manjši 9,5-palčni v Sloveniji ni na voljo) in vsebuje najaktualnejšo sistemsko podporo MBUX druge generacije. Čeprav na našem trgu to še ni na voljo, ima ta v petih evropskih državah že delujoč sistem Smart Home, ki se povezuje z vašim »pametnim domom« in lahko že iz avtomobila prižgete luči ali vprašate, če je kdo doma. Na voljo je več profilov in prilagodljivost, izbira pa je možna tudi s prstnim odtisom. 

Skladno z novimi emisijskimi smernicami so Mercedesovi inženirji prilagodili pogonske sklope. Trenutno so v ponudbi na voljo le trije bencinski in trije dizelski štirivaljni motorji, ki so elektrificirani v obliki blago-hibridnega sistema. Pri teh izvedbah gre za 48-voltni zaganjač, ki lahko pomaga vrteti motor pri križarjenju ali doda nekaj dodatne moči, vse to je namenjeno zmanjševanju emisij. Razpon moči motorjih znaša od 125 do 195 kilovatov, vsi ti pa imajo povezavo z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. V prihodnjemu letu v ponudbo dodajajo še različice s štirikolesnim pogonom (4Matic), kot tudi priključno-hibridne verzije, v kombinaciji z dizelskim in bencinskim pogonom. Mercedes obljublja kar 100 kilometrov dosega na elektriko, najvišja električna hitrost pa je 140 km/h. Serijsko je tu trifazni 11 kW polnilnik, ki doma omogoča polnjenje 25,4 kWh baterije, opcijsko pa ga je mogoče nadgraditi na DC 55 kW za hitro polnjenje v 30 minutah. Omeniti velja, da pri novemu razredu C zračnega vzmetenja spredaj in zadaj v novem razredu C ni več na voljo, so pa z zračnim vzmetenjem na zadnji osi serijsko opremljeni vsi priključni hibridi. Med možnostmi dodatne opreme, Mercedes omogoča še krmiljenje zadnjih koles (do 2,5 stopinje) in prilagodljivo podvozje.

Da bi pritegnili kupce so s tovarno dosegli dogovor, da za dva modela, C180 in C220d, pripravijo posebno ceno. Bencinsko gnani C180 bo tako na voljo za 38.990 evrov (redna cena 45.900€), dizelski C220d pa za 43.990 evrov (redna cena 51.900€). Za vse ostale izvedbe, je na voljo cenik v PDF datoteki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Sicer simpatičen izdelek in tudi dieselska izbira je jasna stvar - a vendar, z vizualnega stališča in vsaj na hitro res ne veš ali je pred teboj ali A ali C ali kaj... Oblikovalska ekipa, v katero je vpleten tudi Lešnik, zadeve pelje v malce neobičajne smeri.
13.9.2021 7:20:28
klemens
Meni je všeč, se pa strinjam, kot pred leti Audi, ne veš za kateri model gre, ker zgleda ena oblika v različnih velikostih.
13.9.2021 8:14:26
F1_tom
Izbira je jasna, C 300 4 matic bencinar
13.9.2021 13:49:51
jjs
Nisem sicer silen ljubitelj, čeprav se tudi meni zdi bencinar 300 4-matic čisto simpatična stvar. Ampak to, da vozim pomanjšano kopijo večjega modela, me tudi pri moji trenutni znamki niti najmanj ne moti. Ne rabimo vsi šestmetrskih ladij, dizajn in kakovost na nivoju znamke ne glede na velikost modela sta pa vseeno dobrodošla
13.9.2021 15:50:07
jjs
Nisem sicer silen ljubitelj, čeprav se tudi meni zdi bencinar 300 4-matic čisto simpatična stvar. Ampak to, da vozim pomanjšano kopijo večjega modela, me tudi pri moji trenutni znamki niti najmanj ne moti. Ne rabimo vsi šestmetrskih ladij, dizajn in kakovost na nivoju znamke ne glede na velikost modela sta pa vseeno dobrodošla
13.9.2021 15:50:07
7even77
Ja, tudi sam ne maram (pre)velikih avtomobilov, priznam brez zadržka. Po drugi strani pa spet nisem pristaš skrčenega razreda S, ki se mu reče C ali razvlečenega E-ja, ki je danes S. Ravno tu imam ta, dokaj moteč sicer, občutek. Kot je že @Klemens napisal in kar smo gledali vsi - pred leti se je to precej dobro videlo pri Audijih. Oblika, ki definira neko znamko, pa ki se od modela do modela ne ponovi vsakič, ne glede na velikostno lestvico in ob tem tehnika, katere vsebina ni toliko odvisna od debeline denarnice in razredne umestitve - to pa je tisto, kar šteje. In kar pozdravljam.
13.9.2021 19:48:20
ripmork
Po svoje je to + in - (kar se podobnosti dizajna različnih velikostnih modelov tiče). Včasih je pri kakem modelu zelo všečen dizajn a je model prevelik, manjši model pa čisto drugače izgleda pri MB mi je všeč, da furajo praktično enako notranjost pri vseh modelih; kupiš A in sediš znotraj, kot v kakem od večjih MB-jev. Pri marsikateri drugi znamki je ob nakupu manjšega modela interier kar žalostna zgodba...
13.9.2021 23:22:07
MaStr
Armatura pa, kot bi pred volan postavil nek večji telefon, za centralnega pa tablico .... Grdo; za upravljanje klime tudi nefunkcionalno!!!
14.9.2021 11:20:43
F1_tom
C razred je res pomanjšan S, medtem ko se E vseeno vidno razlikuje od obeh. Tako da C-ja boš od S-a ločil, ker je precej krajši. Morm pa rečt, da MB dela zadnji čas res lepe avtomobile in ne šokira (negativno) svojih kupcev kot to delata BMW (serija 4, nova serija 2 coupe, iX, prihajajoči X8) ter Audi (fake izpuhi kot krom lajsna v odbijaču, ali pa še to ne kot je to primer A6 allroad).
14.9.2021 13:50:16
7even77
Stvari so med E-jem in S-om drugačne samo v toliko, da je ločevanje lažje zategadelj, ker jer E. pač najstarejši, pa zdaj že faceliftan in s tem v drugi fazi svojega življenjskega ciklusa. Menim še, da je zdaj MB že povsem zašel v zelo podobno fazo in kalup, v katerega je že davno tega zapadel takrat Audi - in ki se je iz tega zdaj zelo lepo izvil.. Ima pa tudi MB, med drugim(i), namesto pravih zaključkov izpuhov zgolj rozetke - kot pač lepši zaključek zadnjega konca v sklopu zadnjega difuzorja. Že zdavnaj sem si prišel na jasno, da me to niti najmanj ne moti. Šok "terapije" v bavarskem slogu pa res niso nekaj, česar bi si sploh želeli.
15.9.2021 10:21:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija