Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Napoved za dirkaškega MC20

Premiera: Maserati Project24

Premiera: Maserati Project24 - Napoved za dirkaškega MC20
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.7.2022 1:16:00

Maserati Project24 je dirkaška različica MC20, narejenih pa bo 62 primerkov.

Artur Švarc Maserati

Project24 ima 3-litrski Nettuno V6 s parom izboljšanih turbopolnilnikov, ki iz motorja napihata 552 kW (751 KM) namesto originalnih 463 kW. Avto, ki je namenjen samo dirkaškim stezam, ima tudi šeststopenjski sekvenčni menjalnik z delno samodejno zaporo diferenciala. Serijski MC20 na primer ima 8-stopenjski dvosklopčni menjalnik.

Za potrebe dirkaškega življenja ima Project24 tudi nastavljive blažilnike, Brembove keramične zavore in 18-palčna drikaška kolesa s centralnim privijanjem. Maseratijev Centro Stile je predelal zunanjost, da bolje služi dirkaškim potrebam. Za začetek ni več cestnih luči spredaj, le pas LED diod, pokrov motorja pa ima veliko odprtino, ki usmerja zrak izpod avtomobila čez streho proti zadku. Sprednji in zadnji spojler sta prav tako nastavljiva.

Zadnje krilce je velikansko, izpušne cevi pa so postavljene višje, da je lahko spodnji del v celoti namenjen difuzorju. Project24 bo imel manj ko 1250 kilogramov, kar je 250 manj od cestne različice. Ker se reč ne bo vozila po običajnih cestah, je prirejena tudi notranjost - v njej najdemo varnostno kletko in gasilni aparat, šesttočkovni pas pa skrbi za varnost voznika. Ta drži v rokah karbonski večfunkcijski volan, kjer nastavlja tudi delovanje ABS in sistema proti zdrsavanju koles.

Seveda ne bi bilo smiselno, če ne bi bilo mogoče doplačati tega ali onega. Kupci si bodo lahko zaželeli dodaten sedež za sopotnika, vzvratno kamero, snemalnik telemetrije, kamero v notranjosti, poseben zaslon z dirkaškimi parametri in sistem za nadzor tlaka v gumah. Za vse kupce Project24 bodo pri Maseratiju pripravljali posebne dneve na dirkališčih. O ceni pa seveda ni govora.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija