Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Snemanje oglasa
Peugeot 508 in slovenski glasbeniki na zapuščenem letališču
Na meji med Hrvaško in Bosno je nastal zanimiv glasbeni eksperiment pod pokroviteljstvom Peugeota. Sodelovali so tudi slovenski glasbeniki.
Artur Švarc
12. julij 2018 | 14:47:00

Željava je nakdanja letalska baza JLA pri Bihaču, večji del pa leži na hrvaški strani, graditi so jo začeli po praški pomladi 1968, v treh podzemnih hangarjih pa je bilo povsem varnih skoraj 100 letal. Med vojno v Bosni je bazo uničila vojska Republike Srpske, ostaja pa spomenik socialistične megalomanske gradnje. No, tam je Peugeot s svojim 508 že v začetku julija posnel kratko skladbo, skupaj z orkestrom, ki so ga sestavljali tudi slovenski glasbeniki, med njimi izvrstna multiinstrumentalistka Nina Pečar, pa kontrabasist Klemen Krajc, violinistka Karmen Cvetko in številni drugi.

Nina Pečar, vsestranska umetnica, je povedala: "Imeli smo kar srečo z vremenom, prejšnji dan je lilo, da nam je skoraj podrlo šotore, na naš snemalni dan je bilo pa ozračje prijetno hladno (za julijske razmere) in nebo koprenasto oblačno. Produkcijska ekipa je bila neverjetno številčna, glasbeniki smo večinoma posedali tu in tam in čakali na napotke. Fascinantno je opazovati neko profesionalno produkcijo pri delu, kjer za razliko od amaterskih, vse teče relativno po planu, napotki so jasni in nedvoumni."

"Če kdo dvomi, avto je dejansko igral note, ki so bile polepljene po letalski pisti, naša naloga je bila, da sledimo projekciji avtomobila in odigramo svoje parte. Imeli smo še najlažjo vlogo od vseh ostalih prisotnih, tako da si velikih zaslug za končni izdelek ne moremo lastiti. Poklon ekipi, ki je spravila skupaj takšen zahteven projekt."

Zares impresivno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija