Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Global NCAP
Nissanova afriška ničla
Pri Global NCAP in avtomobilistični zvezi Južne Afrike so testno trčili z modelom NP300 Hardbody, ki ga prodajajo na tamkajšnjem trgu. Rezultati so bili vse prej kot vzpodbudni.
Marko Hanželič
9. november 2018 | 7:15:40

Pick-up, ki velja za enega bolj priljubljenih na jugu črne celine, temelji na modelu prve generacije Navare iz leta 1997. Slednja je na voljo tudi na južnoameriškem tržišču, a se HP300 tam prodaja kot cenejša alternativa.

Kakorkoli že, trčenje pri 64 km/h v cestno oviro je pokazalo, da ima HP300 precejšnje varnostne pomanjkljivosti, saj je bila pri trčenju bistveno deformirana varnostna struktura šasije, volanski drog pa je prodrl globoko v potniški prostor in bi v realnih pogojih vozniku zdrobil prstni koš. Global NCAP je z oceno nezadovoljivo ocenil tudi varnost nog in glave.

Nissan sicer v Južni Afriki model NP300 oglašuje z imenom Hardbody, kar naj bi se nanašalo na moč in trdoto karoserije, a po rezultatih testiranja se zdi vse skupaj precej ironično, je povedal David Ward, glavni tajnik organizacije Global NCAP.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija