Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   EuroNCAP
Panda in Wrangler z najnižjo oceno, vsi ostali s 5 zvezdicami
Zadnji letošnji paket preskusnih vozil, ki so prinesli nove varnostne rezultate, je pod streho. Največje razočaranje sta Fiat Panda in Jeep Wrangler, ki so ju ponovno preskusili in jima namenili nič oziroma eno zvezdico.
Peter Pirkovič EuroNCAP
5. december 2018 | 14:50:53

Preskusna trčenja bolj ali manj potekajo po ustaljenih tirnicah že vrsto let, a so se varnostni standardi v tem času bistveno zaostrili in ker tako eden kot drugi ne ponujata nič iz seznama varnosti, razen varnostnih pasov, opozorilnika ter varnostne blazine, sta prejela najnižjo varnostno oceno. 

Poleg teh dveh so preskusili še Audija Q3 , BMW-ja X5, Hyundaija Santa Feja, Jaguarja I-Pace, Peugeota 508, Volva V60 in S60. Kljub temu, da so vsi od teh naštetih dobili po 5 zvezdic, so vendarle opozorili na nekatera odstopanja. Pri BMW-ju X5 so opazili težavo pri varnostni blazini za kolena, ki se pri čelnem trku niso pravilno odprla (podobno tudi na seriji 5), medtem ko so pri Hyundai Santa Feju zaznali težavo pri delovanju stranskih varnostnih blazin pri različicah s panoramsko streho, saj naj varnostna blazina ne bi opravila svoje naloge. A so pri Hyundaiju v tem času že opravili nujni vpoklic in težavo rešili.

Za Audi Q3, Volvo V60 in S60, Jaguarja I-Pace in Peugeota 508 so pri EuroNCAP mnenja, da so lahko zgled za vse ostale avtomobilske znamke, ko gre govora o varnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Sem pričakoval da ju je zmučkalo kot konzervi, pa vendar sta avtomobila zdržala. Tale NCAP ima tudi počasi malo čudne zahteve. Asistenčne sisteme bi morali rangirat za sebe in jih posebej ocenjevat. Še vedno je najpomembnejša šasija in airbagi. Tole avtomatsko bremzanje in ostala čudesa pa bodo iz voznikov nardili zaspanete ki bodo sejali tragedijo ko bo kak asistenčni sistem zatajil, ne bodo pa vajeni odreagirat ko bo treba.
5.12.2018 21:20:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija