Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Fiat z novo električno platformo
Pri FCA so očitno spremenili svoje mnenje glede elektrike.
Marko Hanželič
6. december 2018 | 8:55:00

Koncern se je zavezal, da bo v naslednjih dveh letih samo v Italiji za razvoj porabil vsaj pet milijard evrov. Kot je povedal Pietro Gorlier, zadolžen za operacije v EMEA-regiji, bo investicija namenjena razvoju novih pogonskih sklopov, pri katerih bodo poseben poudarek namenili hibridom in električnim avtomobilom.

Med pomembnejše novice vsekakor sodi tudi razvoj nove platforme za kompakten električni avtomobil. Prvi uporabnik nove arhitekture bo novi Fiat 500 BEV (Battery Electric Vehicle), ki bo zamenjal obstoječega predstavnika z oznako 500e, Fiat pa ga bo pričel prodajati tudi na Stari celini. 

Doslej so model 500e proizvajali v Mehiki, novinec pa naj bi prihajal s tekočih trakov tovarne v Italiji. Foat sicer v naslednjih dveh letih obljublja 13 prenovljenih ali novih modelov, normalizacijo razmer pa so dosegli tudi z novim dogovorom, ki so ga nedavno podpisali s sindikati. Fiatove tovarne v Italiji tako zdaj delujejo s polno močjo,  med investicijami v naslednjih letih pa velja omeniti tudi pričetek proizvodnje Jeepa Compass v Melfiju ter kompaktnega Alfinega SUV-ja v Pomiglianu v bližini Neaplja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija