Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   SUVantura: Citroën C3 Aircross in Citroën C5 Aircross
To je zvok avanture
Odpravite se ven. Odpravite se novim doživetjem naproti. Ulovite svoje sanje. Odpravite se ven, da zbistrite misli. In neobremenjeno zadihate. Uravnotežite misli in telo. Poiščite notranji mir. Odpravite se ven za vikend. Ali na neskončno potovanje.
Uredništvo
11. april 2019 | 13:54:57

Odpravite se ven. Ven iz stanovanja ali hiše. Odmislite pisarno in šefov obraz. In, ko kliče avantura, ji zapeljite naproti. Seveda si vsi želimo novih doživetij. V popolnem udobju, pustolovščina zagotovo zveni  dobro. Z vozili Citroën C3 Aircross in C5 Aircross je avantura doživetje utišanih zvokov, udobja in sproščenosti. 

Na avanturo s Citroënom C5 Aircross

Ta SUV nove generacije je najnovejši ambasador znamke in popolnoma usklajen z zadnjimi Citroënovimi modeli. Nastal je po navdihu pričakovanj kupcev in se ponaša z edinstvenimi in izraznimi značajskimi potezami. Zanj je na voljo inovativen izbor izdelkov za individualizacijo podobe v povezavi s 30 kombinacijami zunanjosti. SUV C5 Aircross je kot znanilec programa Citroën Advanced Comfort® tudi najbolj modularno in najbolj udobno športno terensko vozilo svojega segmenta. Opremljen je z naprednim vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki (Progressive Hydraulic Cushions®)  in s sedeži Advanced Comfort, s katerimi ponuja povsem nove izkušnje v vožnji, značilne za Citroën.

Nudi tudi edinstvene možnosti za modularno razporeditev notranjosti po zaslugi treh posamičnih in drsno pomičnih zadnjih sedežev, ki so poleg tega še zložljivi in nastavljivi po naklonu, ter največje prostornine prtljažnika v svoji kategoriji ("Best in class"), ki znaša od 580 do 720 litrov.

SUV C5 Aircross je v trendu s časom in je opremljen z digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo in 8-palčnim zaslonom na dotik s kapacitivno tehnologijo. Razpolaga z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji najnovejše genercije, kot je sistem Highway Driver Assist in s 6 naprednimi tehnologijami za vzpostavitev povezave. Kot zares ultra povezljivo vozilo ponuja tudi brezžično indukcijsko polnjenje in pa tudi kamero ConnectedCAM Citroën®. Opremljen je z učinkovitimi in zmogljivimi bencinskimi in dizelskimi motorji v razponu od 130 do 180 konjskih moči in z novim samodejnim menjalnikom EAT8, poleg tega pa bo C5 Aircross prvi Citroënov model, ki bo ob koncu leta 2019 opremljen s tehnologijo Plug-in Hybrid PHEV.

NA MESTNO PUSTOLOVŠČINO S CITROËNOM C3 AIRCROSS

Kako je videti vaš vsakdan? Ste bolj pustolovec v lovu za neverjetnimi izkušnjami ali zapečkar v udobju svojega doma? Oče, ki vozi taščo in otroke po nakupih, ali mama, ki podira otroške sedeže in spravlja svoje gorsko kolo v prtljažnik? Prav vsak izmed nas ima več plati. Enkrat smo raje v fotelju, drugič na popotovanju. Enkrat želimo biti v utečenem tiru in povsem varni, drugič pa nas kar razganja, da bi počeli kaj adrenalinskega. Zagotovo vas bo zato navdušil tudi Citroën C3 Aircross, kompaktni SUV, ki lahko s svojim pustolovskim značajem na eni strani in udobjem zapečkarja na drugi zadovolji prav vseplati vašega življenja.

CITROËN C3 AIRCROSS naznanja svojo drugačnost znotraj razreda kompaktnih športnih terenskih vozil s svojo mogočno, izvirno in sodobno postavo. Njegov stil je robusten in hkrati zaščitniški po zaslugi velikih koles in visokega pokrova motornega prostora, v notranjosti tega športnega terenskega vozila nove generacije lahko izkoristite prednosti visokega položaja za vožnjo.

Citroën C3 Aircross velja za najbolj modularen in prostorne SUV v svojem segementu, po zaslugi edinstvene notranjosti, ki nudi najbolj razkošen prostor v svoji kategoriji. Prtljažnik se ponaša s 410 litri prostornine, ki jo je moč povečati vse do 520 litrov zahvaljujoč dvodelni sedežni klopi deljivi v razmerju 2/3 - 1/3 z možnostjo drsnega pomika*. Za zares celovito modularnost pa lahko sedež prednjega sopotnika preklopimo*, na primer za prevoz velikih ali dolgih predmetov.

Še en vezni člen dizajna in značajskih potez novega športnega terenskega vozila Citroën C3 Aircross je njegova želja po čim večjem poenotenju z osebnostjo kupcev. Po zgledu novega vozila C3 so se Citroënovi oblikovalci odločili kompaktno športno terensko vozilo C3 Aircross navdati z modernim in drznim videzom, za katerega so na voljo številne možnosti za individualizacijo podobe. Na ta način lahko čisto vsak posameznik izrazi svoj značaj, ne glede na to, ali je popolnoma umirjen ali pa popolnoma živahen. Stranka si lahko izbere streho in paket barvnih dodatkov (pack color), ki poudarijo obliko karoserije. Barviti dodatki, ki razgibajo in popestrijo stil kompaktnega športnega terenskega vozila, so bili preučeni do najmanjše podrobnosti: nosilni drogovi strešnega prtljažnika, zadnja vogalna stekla, ohišja zunanjih ogledal, obrobe prednjih žarometov in osrednji kolesni pokrovčki z obrobo. Športno terensko vozilo igra na karto nasprotij z 85 različnimi kombinacijami, ki odsevajo značaj in okus vsakega posameznika: 8 barv karoserije (bela Natural, črna Ink , siva Misty, siva Cosmic Silver, rdeča Passion, modra Breathing, peščena Sable, oranžna Spicy Orange), 3 barvni paketi (oranžen, siv, bel) ter 4 barve stehe (oranžna, črna, bela).

*Odvisno od izvedenke

Več na www.citroen.si

Članek pripravila: Polona Gruden, C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Barjanska cesta 54, 1000  Ljubljana

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija