Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nemčija
Za izredni tovor oskubili polovico dreves
V Sogelu na severu Nemčije je neko podjetje kar tako tebi nič, meni nič, obrezalo drevje ob cesti.
Artur Švarc
14. maj 2019 | 9:29:00

V četrtek sredi dopoldneva so meščani Sogela imeli kaj videti. Na eni od mestnih cest so z motornimi žagami rezali veje dreves na tisti strani, ki segajo nad cesto. In to brez dovoljenj. Razlog? Zgodaj popoldne naj bi tam mimo peljali izredni tovor.

Ljudje so opozorili policijo, ki je na licu mesta ustavila dela in odpeljala odgovorne. Škoda je bila vseeno povzročena, nekaj čez deset dreves je po besedah župana Gunterja Wigbersa uničenih, kršenih pa je bilo kar neka zakonov, tudi ta o intenzivnem rezanju drevja, ki je nemški zvezni zakon in to prepoveduje med 1. marcem in 30. septembrom.

Wigberg je dodal, da je enostransko rezanje vejevja daleč od tega, kako bi obrezovanje moralo izgledati. Velik del dreves bodo morali posekati. Pozneje se je pokazalo, da so isti ljudje porezali veje tudi v sosednjih mestih Eisten in Lahden. Skupaj je bilo po eni strani porezanih tako več sto dreves.

Kdo je naročil dela in kdo jih je odobril, za zdaj še ni znano. Občina Sogel pri tem nima nič, je povedal Wigbers, prav tako nič o tem ne vejo v deželnem uradu za ceste. Ve se le to, da je bila dana vloga za izredni prevoz prav na tej cesti. Pristojni organi zdaj raziskujejo tudi v tej smeri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija