Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Uradno
80-milijonska investicija Hyundaija in Kie v hrvaško podjetje
To kar je pred dobrim tednom napovedoval Mate Rimac, je danes postalo javno. Korejski avtomobilski koncern se tesno povezuje s hrvaško družbo, načrt pa je izdelati dva elektrognana športnika družine N.
Artur Švarc
14. maj 2019 | 9:50:00

Strateško partnerstvo predvideva investicijski vložek 64 milijonov evrov s strani Hyundaija in 16 milijonov iz naslova Kie, s skupnim znanjem pa bodo razvijali prototipe električnih športnih vozil, ki bi čez nekaj let vstopili na globalni trg. V prvi fazi sodelovanja bodo fokusirani na razvoj dveh visoko zmogljivih elektrognanih vozil, kaj več od tega pa za zdaj ni znano.

»Želimo razvijati vozila z visokimi zmogljivostmi, ki niso le hitra in zmogljiva, temveč izpolnjujejo tudi najvišja pričakovanja naših kupcev,« je povedal Thomas Schemera, izvršni podpredsednik in vodja produktne divizije Hyundai Motor Group. 

Mate Rimac, ustanovitelj in direktor podjetja Rimac Automobili, je komentiral: "Zelo smo navdušeni nad vizijo Hyundai Motor Group in hitrimi in odločnimi pobudami. Verjamemo, da bo to tehnološko partnerstvo ustvarilo največjo vrednost za podjetja in kupce. Rimac je še vedno mlado in razmeroma majhno, a hitro rastoče podjetje. V korejskem koncernu vidimo pomembnega investitorja in tehnološkega partnerja ter verjamemo, da bo to sodelovanje okrepilo položaj podjetja Rimac Automobil kot dobavitelja tehnologije za industrijske partnerje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija