Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Slovenija
Novi Facebook nateg, tokrat so zlorabili BMW in Mercedes
Pod lažno stranjo na Facebooku nekdo zbira všečke in obljublja, da bodo podarili BMW X3.
Artur Švarc
14. maj 2019 | 15:35:00

Seveda gre za lažno stran, ki pa jo je do zdaj všečkalo že 3200 naivnežev. Tam piše, da jim BMW podarja X3 v vrednosti 48 tisoč evrov in poziva ljudi k delitvi, s klikom na link pa se odpre stran z nekim oglasom in domeno hranakaoljek.com, strežnik pa ne stoji v znanem preverljivem območju interneta.

Tudi stran na Facebooku se imenuje BMW Slovenia (malce preverjanja pokaže, da je uradna stran BMW Slovenija z J in označena s preverljivo modro kljukico), vse to pa ne pomaga, da naivni ljudje ne bi kar na prvo žogo delili in sodelovali v najnovejšem nategu.

Enak način lovljenja všečkov ima stran istega neznanega prevaranta, Mercedes Slovenia, kjer pa podarjajo Mercedes Coupe. Da gre za "navaden nateg", tudi tu kaže slika Mercedesa v glavi z nemškimi napisi in povsem nerealno napisano vabilo. Uradni Mercedes nikoli ne bi podarjal avtomobila, ki ne obstaja. Mercedes Coupe? 

Takih strani istega izvora je še kar nekaj, tudi VW Slovenija je fake FB stran in če bi jih šli iskati, zagotovo še več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
forplan
Mene ta SPAM ne moti, vsaj vidim kdo od FB prijateljev je tako bebev da to lika in deli. Zadnjič smo enega sodelavca tako zajebavali da nam je malco častil samo da nehamo
14.5.2019 21:16:12
matt0
Tudi jaz opažam ja, se vsak teden podari kakšna tesla, eni pa delijo kot pravi profesionalni igralci nagradnih iger
14.5.2019 21:57:48
aichi
Sodelujem!
15.5.2019 0:28:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija