Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
BMW M8 Competition je novi varnostni avto za MotoGP
Pretekli konec tedna smo na dirki v MotoGP lahko spremljali krstno vožnjo novega varnostnega avtomobila. BMW je kot eden izmed glavnih sponzorjev motociklističnega tekmovanja to vlogo namenil modelu M8 Competition.
Peter Pirkovič BMW
13. avgust 2019 | 7:29:48

Gre za skrbno pripravljen projekt, ki ni zgolj promocijske narave, pač pa je predstavljal izziv tudi za BMW-jeve razvojnike. Ti so za osnovo vzeli M8 Competition, ki ga poganja 4,4-litrski V8 stroj s 625 konji, ta pa je povezan z osemstopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom xDrive. Dodatno so avto opremili še s številnimi komponentami M Performance, kot so zadnji spojler (iz modela M8 GTE), nov je tudi sprednji spojler, titanov izpušni sistem in difuzor iz karbona. Glede na njegovo udejstvovanje, so BMW mojstri notranjost opremili z varnostno kletko, Recaro dirkaškimi sedeži, gasilnim aparatom in z vso potrebno signalno opremo. Preden so ga poslali na premiero na avstrijsko dirko, so avto več mesecev intenzivno preskušali na jugu Francije in na severu Švedske. In še to, Bavarci varnostne avtomobile za MotoGP pripravljajo vse od leta 1999.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija