Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   ZDA
Minneapolis prepovedal nove drive thru storitve
V boju za čistejši zrak so se v tem ameriškem mestu spomnili nenavadne rešitve.
Artur Švarc
13. avgust 2019 | 9:17:57

Mestni svet je tako sklenil, da prepove gradnjo novih lokalov z drive thru sistemi nakupov. Če se komu zdi to malce čudno, za tem tiči zaščita pešcev in primarno zmanjšanje emisij. Kar je po svoje kar logično – med čakanjem v vrsti pred okenci motor teče v prazno brez potrebe, medtem ko povprečen lačni Američan, ki parkira in stoji v vrsti v lokalu, teh emisij ne prispeva.

Prepoved je del novega programa mesta, ki želi do 2050 zmanjšati emisije za 80 %. Druge ideje v tem programu so zmanjševanje števila bencinskih črpalk in drugačna parkirna ureditev, da bi se ljudje bolj posluževali javnega prevoza.

Vse lepo in prav. Ampak kaj pa imajo drive thruji s pešci? Dodatni uvozi in izvozi in širitev pomenijo dodatno nevarnost za pešce, ker so tam zaradi hrane vozniki manj pozorni. In to dejansko drži, na Floridi so v neki študiji potrdili, da vsak dodani fast food lokal pomeni 0,69 poškodovanega pešca v povprečju več.

Pametni ti Američani, ni kaj!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija