Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Toyota ne razvija samo avtomobilov, pač pa tudi medicinske pripomočke
O sodelovanju japonskega avtomobilskega giganta in slovenskega rehabilitacijskega inštituta URI Soča smo pred časom že pisali, s podpisom dogovora o sodelovanju pa se to partnerstvo še poglablja. V sodelovanje pri razvoju medicinski pripomočkov so močno vpeti še Zdravstvena univerza Fujita na Japonskem in Univerza v Ljubljani, na sedežu katere je včeraj potekal podpis dogovora.
Artur Švarc
14. avgust 2019 | 11:17:00

S tem obe državi vzpostavljata tesnejše sodelovanje na področju razvoja in raziskav robotiziranih terapevtskih naprav, ki se uporabljajo pri rehabilitaciji. Partnerje povezuje enako poslanstvo – posameznikom omogočati večjo mobilnost in jim pomagati do hitrejšega vračanja v ustrezno življenjsko okolje. Zato so z namenom poglobitve sodelovanja na področju izmenjave znanja in povezovanja pri rehabilitacijski robotiki danes v prostorih Univerze v Ljubljani podpisali dva sporazuma o sodelovanju, in sicer Sporazum o sodelovanju med Univerzo v Ljubljani in Fujita Health University ter Sporazum o sodelovanju med URI - Soča, Fujita Health University in Toyota Motor Corporation. Zadnji dve partnerici na Japonskem sodelujejo v sklopu BR-Medicare oddelka za robotiko, Raziskovalni center Frontier, kjer so specializirani za razvoj in proizvodnjo naprav za rehabilitacijo pacientov po poškodbi ali bolezni za povrnitev oziroma izboljšanje mobilnosti.

Keisuke Suga, generalni direktor, BR-Medicare oddelek za robotiko, Raziskovalni center Frontier, Toyota Motor Corporation, je izpostavil svoje navdušenje ob novem partnerstvu: »Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Toyoti Adria, ki nam je pred časom predstavila URI - Soča z obiskom delegacije na Japonskem. Že več kot 85 let pri Toyoti razvijamo inovacije z edinim ciljem: ljudem izboljšati in olajšati življenje. Večina od vas pozna Toyoto kot avtomobilsko družbo oz. proizvajalko vozil. Danes pa se osredotočamo na veliko večjo misijo – uresničevanje vizije Mobilnosti za vse (Mobility for All) – torej mobilnostno družbo. To je nova vizija Toyote. 

Prvi koraki skupnega sodelovanja bodo usmerjeni v projekt rehabilitacijskega robota, ki ga razvijajo na URI - Soča, za urjenje vzdrževanja ravnotežja in koordinacije gibanja med hojo. Drugi pa je robot, ki so ga razvili na Zdravstveni univerzi Fujita in pri podjetju Toyota. Gre za dve eksoskeletni napravi, ki imata fokus na različnih področjih. Japonci so se bolj osredotočili na funkcijo in podporo noge med hojo, slovenski strokovnjaki pa se bolj osredotočajo na integrirano funkcijo ravnotežja in koordinacije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija